пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

"Вітер мандрів кличе"

8 квітня світ відзначає Міжнародний день ромів, день, що символізує єдність, культуру та багату історію цього народу. В Україні, де ромська спільнота протягом століть стикалася з дискримінацією та маргіналізацією, це свято набуває особливого значення, адже воно підкреслює внесок ромів у культурну спадщину країни та нагадує про важливість інтеграції та захисту прав цієї етнічної групи.

Наша мета – не лише відзначити культуру, різноманітність, але й активно працювати над тим, щоб розбудовувати суспільство, в якому кожен, незалежно від етнічної приналежності, може почуватися впевненим і безпечно.

У нелегкі для України часи кожен українець став на захист своєї Батьківщини. Ромська спільнота бере активну участь у спротиві російській агресії. З перших днів повномасштабної війни роми пліч-о-пліч з іншими національними меншинами стали на захист рідної землі та борються за свободу, за цивілізаційні цінності, за людяність, яку намагаються знищити російські агресори. Вони - невід’ємна частина українського суспільства, і їхнє розмаїття робить нашу країну сильнішою.

У рамках заходів щодо захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини та до Міжнародного дня ромів бібліотека провела музичну годину "Вітер мандрів кличе", на якій обговорювалися важливі та актуальні питання сьогодення ромських громад. Присутні ознайомилися з культурою, традиціями та історією поширення ромів на українській землі, а також рисами національного характеру та співали пісень про цей волелюбний самобутній народ.




Немає коментарів:

Дописати коментар