пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

"Будьте здорові!"

 День медичного інформування у бібліотеці - це захід, спрямований на забезпечення громади доступом до важливої медичної інформації та підвищення загальної медичної грамотності. Під час цього заходу організуються різноманітні активності, такі як лекції, семінари, майстер-класи, дискусії з медичними фахівцями та представниками організацій з охорони здоров'я. Теми можуть охоплювати широкий спектр аспектів здоров'я, від здорового способу життя та профілактики захворювань до питань психічного здоров'я та догляду за хворими. Ця ініціатива сприяє підвищенню рівня свідомості та відповідального ставлення до власного здоров'я у громаді.

До Дня медичного інформування бібліотека підготувала тематичний огляд книжок "Будьте здорові!"

Медицина доказова і не дуже / Андрій Семʼянків (MED GOblin). - K. : Bi-хола, 2021. — 272 с. — (Серія «Наукпоп»).

50% ліків на планеті Земля призначаються неправильно. На тій самій планеті 50 % пацієнтів приймають ліки не так, як треба. Не дуже оптимістич-но, авжеж. Додайте до цього альтернативну медицину, гомеопатію, інстагуру без медичної освіти, які роздають свої поради направо і наліво, та натренованих нашим «профілактичним» вживанням антибіотиків бактерій — і отримаєте повну картину.

Книжка лікаря й автора популярного блогу про медицину MED GOblin

Андрія Семʼянківа — це своєрідний путівник медичними нетрями: від того, як працюють ліки й що ховається за народною медициною, гомеопатією та стовбуровими клітинами, і до конспірології та навичок розпізнавання призначених фуфломіцинів.

Чому бактерії на підлозі лікарні небезпечніші за ті, що живуть у вашій кух-ні? Як поширюються антивакцинаторські міфи і навіщо королеві гомеопат?

Чому антибіотики зазвичай можна поєднувати з алкоголем (і до чого тут пиво, гонорея і сифіліс)? Що насправді роблять оксолінова мазь і гематоген та чи варто обклеювати своє тіло тейпами? А також про фітотерапію, інгаляції з вареної картоплі, дієти, уколи, пуповинну кров та інші прогресивні (насправді не дуже) методики розповідає автор книжки, пояснюючи водночас, як критично аналізувати медичну інформацію.


Лікувальна мудрість українців. - К.: Техніка,2005. - 352 с. - (Народні джерела).

Автор розглядає лікувальну мудрість українців як поєднання національних, спадкоємних традицій, притаманних нашому народу, та духовних знань. Історична наука сучасності, етнофілософія і давні міфи висувають на передній план прагнення людства до щастя й активного дов-голіття, міцного здоровʼя як окремої особи, так і суспіль-ства. Український етнос формує своє бачення, докладає сил, уміння та розуму до матеріального поступу і духовної гар-монії. Пропонована книжка продовжує дослідження останніх десятиліть у галузі фітоетнології, народної медицини та фітотерапії.
Для широкого загалу читачів.

Короткий посібник з тривалого життя / Пер. з англ. Н. Лавської -К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2016. — 208 с.

Доктор медицини, онколог Девід Б. Агус перетворив результати своєї дослідницької роботи на практичний порадник зі здорового способу життя. На думку автора, стан здоровʼя безпосередньо залежить від наших щоденних

звичок.

«Короткий посібник з тривалого життя» містить чіткі відповіді на низку поширених питань, що рано чи пізно виникають у кожного з нас: «3 якого віку потрібно щодня приймати аспірин?», «Чи безпечні вакцини від грипу?»,

«Яку їжу можна назвати здоровою?», «Чому так важливо захищати свої органи чуття?», «Чи безпечні використовувані в аеропортах сканери?».

Д-р Агус допоможе розробити власний план підтримки здоровʼя за допомогою недорогих, а отже, доступних засобів, що базуються на застосуванні як новітніх, так і вже випробуваних розробок.


Перша невідкладна допомога своїми руками. Що робити, якщо швидка не поспішає / Джеймс Габбард ; пер. з англ.

Я. Лебеденка ; худ. Studio Urge. - Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. - 336 с. : іл.

Не порадившись із лікарем, не слід фахову медичну допомогу підміняти або підправляти інформацією з цієї книги. Щодо конкретних проблем зі здоровʼям насамперед консультуйтесь зі спеціалістом. Якщо ви потрапили в небезпечну для життя або екстремальну ситуацію, негайно викликайте швид-
ку або звертайтесь до медичного закладу. Ця книга може ста-
ти у пригоді лише тоді, якщо допомога не близько. Вона не дає і не передбачає жодних гарантій, а видавництво та автор не несуть жодної відповідальності за можливі збитки чи шкоду, заподіяну змістом цієї книги.

Анатомія людини: Підручник / За ред. І. І. Бобри-ка. - К.: Вища шк., 2001. - 399 с.: іл.

Викладено основні відомості про будову тіла людини. Кожен орган чи систему розглянуто з точки зору онто- і філогене-зу в порівняльному і функціональному плані.
У підручнику використано матеріал видання російською мо-
вою (Вища шк. - 1983 р.), який частково перероблено.
Анатомічну термінологію подано відповідно до нової Міжнародної анатомічної номенклатури, кінцевий варіант якої було
прийнято в 1997 р. в Сан-Пауло.
Для студентів стоматологічних факультетів вищих медичних навчальних закладів. Підручником можуть користуватися студенти інших факультетів.
Безпека життєдіяльності: Соціально-психологічні аспекти алкоголізму та наркоманії: Навч. посібник. —К.: Либідь, 2006. - 328 с.

Розкриваються причини і сутність узалежнення людини від
психотропних речовин, процес його виникнення та форми проя-
ву. Встановлюються закономірності особистісної схильності до алкоголізму та наркоманії. Описуються критерії виявлення осіб, які становлять «групу ризику» адиктивної поведінки. Надано ре-комендаці щодо соціально-психологічної допомоги дітям із алкогольно узалежнених сімей. Висвітлено напрями, зміст та форми профілактики алкоголізму та наркоманії.
Для студентів вищих навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар