пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Фестиваль європейських мов

 #бібліотеки_соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_onlinе #європейський_день_мов

Вікторина "Фестиваль європейських мов" від бібліотеки 13.

26 вересня країни ЄС відзначають день мов. Існує 21 офіційна мова, адже кілька держав-членів мають ту саму офіційну мову. Це - англійська, голландська, грецька, датська, естонська, ірландська, іспанська, італійська, латвійська, литовська, мальтійська, німецька, польська, португальська, словацька, словенська, угорська, фінська, французька, чеська, шведська. 

З народження ми пізнаємо світ навколо нас за допомогою мови. Вивчаючи мови інших народів, ми розширюємо свою картину світу, адже починаємо дивитися на нього крізь призму іншого світогляду.

Щороку 26 вересня в ЄС проводиться Європейський день, який ставить за мету вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя. Але найріднішою, наймилозвучнішою і найкрасивішою для нас є, звичайно, наша українська мова.

До Дня європейських мов ми із користувачами бібліотеки намагалися вивчити і вимовити кілька слів різними мовами Євросоюзу.

А чи вдасться вам це зробити? Знайдіть переклади слів за бажанням, вивчіть їх і вимовте, користуючись, словником, транскрипцією або "гугл-перекладачем", як це зробили ми.


Немає коментарів:

Дописати коментар