пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Антуан де Сент-Екзюпері "Повне зібрання творів"

Пропонуємо вашій увазі цікаву книгу
Антуана де Сент-Екзюпері "Повне зібрання творів" 
з фонду бібліотеки №13.


   Збірка творів Антуана де Сент-Екзюпері — видатного французького письменника, людини яскравої, дивовижної і воістину героїчної долі. Багато творів автора «Маленького принца» давно завоювали любов читачів. 
 Найпопулярніша книга Екзюпері в Україні та інших країнах світу — алегорична повість-казка «Маленький принц». Це історія пілота, який змушений здійснити аварійну посадку в Сахарі, де він зустрічає незвичайного хлопчика. Згідно з зізнанням останнього, він прилетів сюди з астероїда В-612. За час своєї подорожі хлопчик зустрічав багато різних персонажів. Короля, який вважав, що править усіма зірками. Честолюбця, який жадав бачити захоплення в очах оточуючих. П'яницю, який п'є, щоб забути, що йому соромно пити. Ділову людину, все життя якої полягає у безперервному підрахунку зірок.  
 «Земля людей» — найвідоміший після «Маленького принца» твір, збірка епізодів з життя автора, спогадів, роздумів про людей, їхню працю, що перетворює землю, їх стосунки, думки та цивілізацію. У 1939 році твір відзначено Великою премією роману Французької академії. 
 До книжки також увійшов роман «Воєнний пілот» та повість «Нічний політ». «Нічний політ» — роман, присвячений зародженню комерційної авіації. У центрі оповідання — літак, який долає ураганні хмари на великій висоті.
 Роман «Цитадель» — це спроба опанування світу розумом, не марна, але безрезультатна, бо світ для свого осягання потребує інструменту, набагато тоншого за розум. Це головна книга життя письменника, що дозволяє гідно оцінити масштаб його філософської спадщини.


 Антуан де Сент-Екзюпері — відомий французький письменник, поет і професійний льотчик. Дворянин за походженням, автор присвятив себе літературі і літакам, залишивши після себе скромну літературну спадщину: кілька десятків повістей, казок та віршів. Але при цьому твори Екзюпері вплинули на розвиток літератури. 


Немає коментарів:

Дописати коментар