понеділок, 27 квітня 2020 р.

Елізабет Ґілберт

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_онлайн#ПРОЧИТАННЯ 

    Елізабет Ґілберт - популярна письменниця з США, яка прославилася на весь світ автобіографічним романом «Їсти, молитися, кохати», опублікованим в 2006 році. Творчість зав'язано на життєвому укладі сучасних жінок. Любов, романтика, сімейний побут і подорожі є вірними супутниками кожної книги автора. В її творах можна знайти відображення абсолютно всіх жінок. Якщо дама хоче літератури, в якій вона побачить саму себе, то варто купити книги Елізабет Ґілберт.
    Майбутня відома письменниця народилася в 1969 році. Схильність до літературної творчості прокинулася в Елізабет ще в ранньому дитинстві. Живучи далеко від міста, у неї не було доступу ні до радіо, ні до телебачення. Щоб заповнити своє дозвілля, Елізабет зі своєю рідною сестрою писали книги і ставили по їх сюжету невеликі театральні постановки.
    Початок кар'єри письменниці прийшовся на 1993 рік. Роман «Пілігрими» переміг в конкурсі «Дебют американського письменника», який організував журнал Esquire. У тому ж році вона отримала ряд вигідних пропозицій від найбільших в США видавництв про взаємовигідну співпрацю. Спочатку їй вдалося побудувати кар'єру письменниці в ролі високооплачуваного позаштатного копірайтера. Статті і публікації Ґілберт періодично з'являються в таких ресурсах, як The New York Times, Travel + Leisure, Allure, GQ.
    Доленосним став для неї період з 2004 по 2006 роки. Велике видавництво запропонувало талановитій письменниці угоду, згідно з якою автор буде рік відпочивати коштом фірми в різних куточках світу, а Елізабет зобов'язується написати книгу з описом своєї подорожі. В результаті народився світовий бестселер «Їсти, молитися, кохати» - надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману - письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше. 
    Авторка підкорила світ ще й романом «Природа всіх речей», у якому поєднуються всі мотиви її творчості, розповідь балансує між складовими - авантюрно-пригодницької, наукової і любовної. Ця сімейна сага розповідає про три покоління натуралістів і ботаніків епохи кінця XVIII - початку XIX століття, часу, коли вчені були авантюристами і романтиками, а наука вимагала самопожертви, відваги і азарту. Альма, головна героїня книги, яка виросла серед теплиць, вчених мужів і розумних книг, має аналітичний розум, палко бажає докопатися до суті. 
    «Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт. Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк. Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною. На прикладі героїні автор доводить, що навіть у найскрутніші, найважчі часи можна віднайти гармонію в житті, переродитися духовно та знайти своє справжнє щастя.




Немає коментарів:

Дописати коментар