понеділок, 27 квітня 2020 р.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_онлайн

    Цікаві факти і події 27 квітня. У Того відзначають День незалежності, в Сьєра-Леоне — День незалежності, у Південній Африці — День свободи, а у США — День садження дерев.
    У цей день 1113 року переяславський князь Володимир Всеволодович, прийнявши пропозицію місцевої знаті посісти київський престол, прибув до міста, де його урочисто зустріла делегація на чолі з митрополитом Никифора. Хрестоносці втратили останнє з чотирьох міст-держав, створених на території Леванта (1289), Папа римський відлучив Венецію від церкви (1509), під час першої кругосвітньої подорожі загинув Фернан Магеллан (1521), відбулась прем'єра пєси Шекспіра «Віндзорські насмішниці» (1597), Бетховен написав фортепіанну п'єсу «До Елізи» (1810), поселенці комуни «Нова гармонія» в штаті Індіана (США) прийняли конституцію (1825), на Міссісіпі сталась найбільша аварія в історії судноплавства (1865), в Лондоні почались перші змагання IV Олімпійських ігор (1908), поблизу Кракова створено концентраційний табір Освенцим (1940), італійськими партизанами заарештовано керівника фашистської Італії Беніто Муссоліні (1945), військові частини, які знаходились під впливом Народно-демократичної партії Афганістану, за підтримки танків та авіації захопили Кабул і усунули від влади першого президента країни Мухаммеда Дауда (1978), компанія Xerox анонсувала вихід першого масового комп'ютера з мишкою і графічним інтерфейсом (1981), Україна стала членом Міжнародного валютного фонду і Світового банку (1992)
    НАРОДИЛИСЬ 27 КВІТНЯ:
  Американський винахідник Семюел Морзе (1791), французька актриса Анук Аме (1932).
    ПОМЕРЛИ 27 КВІТНЯ:
  Український письменник Михайло Старицький (1904), російський віолончелист Мстислав Ростропович (2007). 
    НАРОДНІ ПРИКМЕТИ: Ранній зліт бджіл – буде чудова весна.
  Багато соку з берези тече – до пізньої осені.
  Якщо верба зацвіла і прилетіли ластівки і стрижі, то варто уже висаджувати саджанці.
  Побачити в цей день в небі самотнього журавля – до удачі, пару – до весілля, зграю – до приїзду бажаних гостей.
    ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ:
  Не вживайте сьогодні жирну їжу, оскільки вона погано вплине на ваше самопочуття.
  Не можна, щоб в домі був безлад, речі невипрані, а рослини не политі. Інакше у вашому будинку не буде розумних і хороших людей.
  Якщо зустрічаєте людину з повним відром або зі сміттєвим пакетом – не переходьте їй дорогу, дайте пройти, інакше ви перейдете дорогу власному везінню. 
    У понеділок, 27 квітня, іменини відзначають власники таких імен: Антон, Іван, Мартин, Зіта, Феліція, Роксолана. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!


Немає коментарів:

Дописати коментар