понеділок, 30 березня 2020 р.

Ганс Християн Андерсен "Снігова королева"

    Вашій увазі, наші маленькі користувачі, бібліотека №13 пропонує "Снігову королеву" Ганса Християна Андерсена, геніального данського казкара, ілюстровану Владиславом Єрком, видавництва        "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2000 року видання.
   Ганс Християн Андерсен, звичайно, не український письменник, та ми не могли оминути увагою славетне видання українською його “Снігової королеви”. Тим паче, що саме завдяки вишуканову стилеві ілюстратора В. Єрка, це видання є однією з найвідоміших за кордоном українських дитячих книжок. Ця казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. «Снігова Королева» — своєрідна візитна карточка видавництва у міжнародному книжковому світі. Це, мабуть, найдивовижніша дитяча книжка, яку я бачив у своєму житті — так відгукнувся про Єркову «Снігову королеву» всесвітньо знаменитий Пауло Коельо.
 Ілюстрації Єрка здобулися на тисячі щонайзахопливіших відгуків і рецензій по всьому світу. «Єрко-геніальєрко» — так люблять називати знаменитого ілюстратора колеги. Нагороди: Ґран-прі національного конкурсу «Книга року-2000», перемога в номінації «Найкрасивіше видання» національного конкурсу «Книга року-2000», перемога в номінації «Дитяче свято» національного конкурсу «Книга року-2000», 1-ша премія національного конкурсу «Мистецтво книги України», «Найкраща дитяча книжка-2006» (США), Фонд Андерсона.
  Коротко про зміст. Кай і Герда міцно подружилися. Але, в їх безхмарний світ пробралася Снігова королева, яка викрала хлопчика і залишила жити в царстві холоду і льоду. Кай заворожений. Дівчинка проходить безліч випробувань. Їй пропонують залишитися в теплі і затишку, але вона боса і без теплого одягу, мороз, не лякаючись розбійників , самої “Снігової королеви” домагається своєї мети. Рятує друга і повертається до бабусі.


Немає коментарів:

Дописати коментар