пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки №13.

Серед древніх предків слов’ян існувала потужна повір’я – чим більше створити оберегів, тим більше залучиш в будинок доброти і захиститися від негативності. Однією з таких сакральних речей була Лялька-Зерновушка, яка призначалася для залучення достатку в сім’ю. Робили  господині таку ляльку завжди своїми руками, із застосуванням тільки натуральних матеріалів.

Лялька-Зерновушка мала наступне значення в слов’янському побуті і магічній практиці  – вона приносила в будинок не тільки добробут, достаток в продуктах харчування, а й багатство зернових та інших плодів. У неї закладалися зерна першого снопа, першого врожаю. У круп’яному мішечку оберега поміщалися зерна різної крупи, але вони обов’язково повинні бути цільними, не перемеленими і не подрібненими. 

На занятті жіночого клубу "Лада" бібліотеки №13 ми виготовляли Ляльку-Зерновушку. Необхідні матеріали для створення оберегу - яскраві клаптики тканини, мереживо та тасьма, нитки, голка, ножиці, зерно. Мішечок необхідно зшити з полотняної або лляної тканини, а на дно мішечка обов’язково слід класти будь-яку монетку. Всередину нашої ляльки-оберега можна покласти записку з проханням про добробут і процвітання для всієї родини.

Ляльок-Зерновушок можна подарувати друзям і родичам на Різдво чи новорічні свята з побажаннями здоров’я, удачі і благополуччя, головне, щоб побажання були щирими і тоді оберіг стане приносити удачу і вбереже від бід і невдач.    






Немає коментарів:

Дописати коментар