вівторок, 19 вересня 2023 р.

Українські народні пісні в клубі пісні "Надія" бібліотеки №13.

Українська пісня – душа народу. Жодна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку створив український народ. В ЮНЕСКО зібрана дивовижна фонотека народних пісень країн усього світу. У фонді України там знаходиться близько 15,5 тисяч пісень. 

Захоплені відгуки про українські народні пісні висловлювали відомі іноземні діячі науки та культури. 

У жодній країні дерево народної поезії не зродило таких величавих плодів, ніде дух народу не виявився в піснях так живо і правдиво, як серед українців. 

Тож не випадково до витоків української народної пісні зверталися такі добре відомі в музичному світі композитори, як Бах, Брамс, Вебер, Моцарт, Шопен, Шуберт та інші. 

Давши людству народну пісню з таким багатим ідейно-духовним потенціалом, українці прокладали шлях до його душі. В українських піснях стільки емоційного вогню, образного блиску, чарівної мелодійності, що просто дух захоплює. На такий пісенний спів відгукуються найтонші та найніжніші струни людської душі. Цим українці внесли вагомий внесок у збагачення духовності та підвищення моральних якостей людства. 

Неодноразово і ми на заняттях клубу пісні клубу пісні "Надія" бібліотеки звертаємось до нашої народної спадщини та співаємо ці пісні. А коли це пісні ліричні, про кохання, то кожне слово в них гойдається на найпотаємніших струнах.

Сьогодні лунали "А калина не верба", "Ой там на горі, в зеленім гаю", "Перелаз". Підспівуйте...     








   

Немає коментарів:

Дописати коментар