вівторок, 9 травня 2023 р.

Мирна співпраця на спільних цінностях.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня Європи 9 травня. Європа підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення. Європа допомагає нам боротися на всіх напрямах. Вона - наша союзниця. Україна завжди була, є і буде частиною Європи.

У країнах Євросоюзу День Європи як символ єдності та миру на континенті відзначають 9 травня. Цю дату затвердили у 1985-му році на саміті Європейської ради в Мілані, оскільки 9-го травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити нову форму організації держав у Європі у вигляді "наднаціональної спільноти".

На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу. Це свято жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Україна є частиною Європи, великої міцної родини, об’єднанням прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

Святкування Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Це свято поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей та історії всіх націй континенту.

Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є: формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України, ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.

До Дня Європи в Україні бібліотека №13 провела день інформування "Мирна співпраця на спільних цінностях".






Немає коментарів:

Дописати коментар