четвер, 9 березня 2023 р.

"Кобзареве слово крізь століття".

Сьогодні святковий день. День народження Великого Кобзаря, геніального поета, художника, нескореного борця за волю України. Він є абсолютним прикладом величі і звитяги, сили і незламності в боротьбі за свободу та щасливу долю українського народу.

Ми всі, як один, хто надихається мудрістю поетичного слова Шевченка, черпаємо в ньому силу і сподівання, дух непохитності в теперішній важкий час протистояння з агресором-окупантом.

Якими ж людьми з сильною волею та міцним стержнем наповнена наша рідна земля. Адже історія з року в рік, з покоління в покоління закладає нам генетичний код нації - боротьбу за волю і відданість нашому пращуру-патріоту.

Його вогнем душі палають не тільки чоловіки. Велика доля жінок України несуть його ім'я по життю. І як ці весняні дні символічно поєднали Жінку і Шевченка.

Гортаючи сторінки книжки Г. Дацюк "Одна з нас", натрапили на історію життя нашої колеги (маємо за честь працювати з такою Жінкою), поетки, волонтерки, громадської діячки Тетяни Яровициної. Авторки багатьох поетичних збірок, текстів пісень. Співзасновниці Міжнародного проєкту-конкурсу "Шевченко єднає народи". Ось саме це нас надихнуло об'єднати нині в одну тему нашу літературну зустріч.

Гості з великим задоволенням слухали вірші пані Тетяни із поетичної збірки "Я буду тінню твоєю, світе", яку залюбки читають користувачі бібліотеки. 

Взяли участь у вікторині на знання лірики Т. Шевченка, за що отримали призи.

Свято в рамках Шевченківських днів вдалося.





Немає коментарів:

Дописати коментар