пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Лицарі доброї волі.

Щороку 14 березня Україна відзначає День українського добровольця відповідно до постанови Верховної Ради України № 1822 від 17 січня 2017 року. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист України і захищають рідну землю від загарбників.

Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та поїхали на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором-окупантом за власну незалежність і територіальну цілісність. 

Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її волі, суверенітету і непохитної єдності.

Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий влитись до їхніх лав завтра. Щохвилинна готовність добровільно захищати Україну є вирішальною запорукою нашої перемоги.

До Дня добровольця бібліотека 13 провела благочин "Лицарі доброї волі" у жіночому клубі "Лада". Разом з майстринями ми виготовляли браслети-астрообереги із кольорових ниток за допомогою техніки макраме та в'язання гачком для воїнів ЗСУ, які членкиня клубу "Лада" освятить і передасть на схід у бригаду сина-військовика.

Макраме - давнє ремесло і найдавніше мистецтво. Тому існує маса технік виконання виробів, особливо браслетів. У цьому рукоділлі використовуються шнури, мотузки і товсті нитки. Принцип такого плетіння схожий на в’язання гачком, однак вироби в техніці макраме виходять набагато об'ємнішими.

Астрооберіг - це амулет на період війни. Нитки повинні бути червоного і зеленого кольору. 

Червона нитка є своєрідним талісманом від злих духів та поганих намірів людей. Її чудодійна сила допомагає налагодити життя, позбавляє від проблем, сприяє прийняттю правильних рішень і приносить удачу. 

Зелена нитка є одним із найдревніших оберегів. З її допомогою можна залучити процвітання. Вона допомагає в будь-яких починаннях, дозволяє людині рости в її справі і ставати успішною. Зелена нитка зав’язана на зап’ясті здатна захищати людину від негативу і заздрості. Власнику нитка приносить щастя і багатство, а також захищає від різних хвороб. Носити таку нитку рекомендується, коли потрібно адаптуватися в нових життєвих ситуаціях. Вона зарядить вас енергією та буде підтримувати фізичні і душевні запаси.

Виготовляючи ці обереги наші майстрині вкладали в них своє серце, тепло душі, добро, захист воїну, впевнену віру, що повернеться додому живий і з Перемогою.





Немає коментарів:

Дописати коментар