середу, 29 березня 2023 р.

Книжкове сузір’я на дитячих долоньках.

Щороку останнього тижня березня у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, з метою прищеплення дітям любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби у читанні, підвищення інтересу до ролі книжки в суспільному та історично-культурному житті.

Тиждень дитячого читання – це свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, це свято бібліотекарів і читачів, письменників і видавців. Воно прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.

Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності. 

До Тижня дитячого читання з метою прищепити любов до книги та читання бібліотека 13 провела бібліодесант в дитячий садочок "Книжкове сузір’я на дитячих долоньках". Ми розповіли малятам про те, що потрібно дружити з книжечками, яке корисне читання для них, що воно дає поштовх до неабиякого розвитку. Запросили відвідати нашу бібліотеку, де є різноманіття дитячих книжечок.

На гостину ЗДО 398 ми завітали з українською письменницею Інною Ковальчук, яка ознайомила малюків зі своїми дитячими збірками. Пані Інна читала вголос казочки та віршики для малечі. А іще загадувала власні загадки, на які дітлахи наввипередки давали відповіді. Ліс рук та кмітливість малят нас потішили і приємно здивували. Розумнички!

Призи-смаколики отримали усі, а книги-розмальовки від Інни Георгіївни за результатами журі - найактивніші. Дітлахи та дорослі із задоволенням поспілкувалися з авторкою. Цікавість та захоплення переросли у загальну світлину на пам'ять. Дитяче книжкове свято у нас вдалося.  

Щиро дякуємо колективу садочку на чолі з чарівним керманичем Ларисою Григорівною Німак за вміле професійне виховання дітей та за теплу зустріч!






Немає коментарів:

Дописати коментар