четвер, 23 березня 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки 13.

Сьогодні на занятті в жіночому клубі "Лада" бібліотеки 13 ми продовжили в'язати гачком різноманітні вироби. Навчитися такому ремеслу не складно, новачкам достатньо ознайомитись та освоїти кілька найелементарніших технік і можна починати творити шедеври своїми руками. Адже навіть із найпростіших елементів можна створити цікаві, оригінальні вироби на різну тематику.

В’язання гачком – це процес виготовлення виробів з ниток шляхом згинання їх в петлі і з’єднання петель одна з одною за допомогою в’язального гачка. 

Основні типи петель при в’язанні гачком: повітряна, напівстовпчик, стовпчики з накидом, стовпчик без накиду. Види в’язання гачком: просте, туніське, вилкове, гіпюр. Існує два способи в’язання гачком: плоский і круговий. Це більш легкий вид рукоділля, ніж в’язання спицями.

В'язання гачком стимулює розумову діяльність, бо при цьому масуються нервові рецептори на пальцях, котрі відповідають за розумову діяльність.

Маючи гачок та нитки можна зв'язати все, що завгодно: скатертини, серветки, постільну білизну, одяг, взуття та іграшки, фіранки на вікна і рушники, килимки, сумки, капелюхи і рукавиці, ковдри, покривала і подушки, навіть деякі предмети меблів та ювелірні прикраси.


Немає коментарів:

Дописати коментар