четвер, 16 лютого 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки 13.

Сьогодні на занятті в жіночому клубі "Лада" бібліотеки 13 ми займалися одним із видів рукоділля - в'язання гачком. Це процес виготовлення виробів з ниток шляхом згинання їх в петлі і з’єднання петель одна з одною за допомогою в’язального гачка. 

Основні типи петель при в’язанні гачком: повітряна, напівстовпчик, стовпчики з накидом, стовпчик без накиду. Види в’язання гачком: просте, туніське, вилкове, гіпюр. Існує два способи в’язання гачком: плоский і круговий. В’язання гачком вважається більш легким видом рукоділля, ніж в’язання спицями.

В'язання позитивно впливає на здоров'я людей. Займаючись рукоділлям, ви виконуєте рухи, що повторюються, гачком або спицями, що надає своєрідний медитуючий ефект. На думку фахівців, заспокоюється не тільки тіло, але й розум. 

Крім уповільнення пульсу, в'язання також сприяє зниженню артеріального тиску і зменшенню в крові рівня кортизолу, який є гормоном стресу. 

Коли звичайний клубок вовняних ниток перетворюється на щось гарне, потрібне і відчутне, то це схоже на подвиг. У мить завершення виробу вас буде переповнювати радість, адже ви досягли ще однієї мети, нехай і невеликої.

Це основні плюси, які має в'язання. Як ви могли переконатися, це не просто хобі, а корисне вміння. Тому, якщо ви ніколи раніше не тримали в руках спиці і гачок, то є сенс замислитися про те, щоб навчитися цьому і відкрити у собі нові таланти.


Немає коментарів:

Дописати коментар