четвер, 12 січня 2023 р.

Що для вас Вікіпедія?

День народження Вікіпедії відзначається щорічно 15 січня. Зараз, в епоху інтернету, ми користуємося Вікіпедією - універсальною енциклопедією. Головна її перевага полягає у можливості вільного обміну всіма людським знаннями.

Вікіпедія виявилася одним з найуспішніших серед сміливих, дивних і непередбачуваних проєктів XX століття. При цьому, вона не використовує на своїх сторінках рекламу, існуючи головним чином завдяки пожертвам мільйонів користувачів зі всього світу.

Вікіпедія - це унікальна можливість для всіх користуватися на одному ресурсі великою кількістю знань, зібраних всім людством, і не мати при цьому мовного бар’єру. Головна ідея сайту в тому, що кожна людина, що має доступ до мережі Інтернет, на сайті «Вікіпедії» має повне право поділитися своїми знаннями, які в подальшому стануть надбанням усіх, тому що інформація з’являється відразу і швидко. Але варто враховувати, що інформація на сайті може бути не цілком об’єктивна, і читачеві завжди залишається право залишити свою особисту думку про опубліковану інформацію.

До Дня народження Вікіпедії  бібліотека 13 провела анкетування "Що для вас Вікіпедія?".

                              

Немає коментарів:

Дописати коментар