четвер, 12 січня 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки 13.

Мистецтво ліплення з солоного тіста називається тісто пластика або біокераміка. Борошно та сіль - це природні, екологічно безпечні продукти. При їхньому з'єднанні виходить чудовий матеріал для ліплення та моделювання. Ліплення має велике значення для навчання і виховання дітей. Воно сприяє розвитку зорового сприйняття, пам’яті, образного мислення, необхідних для успішного навчання. Ліплення як і інші види образотворчої діяльності формує естетичні смаки, розвиває почуття прекрасного, уміння розуміти прекрасне у всьому його різноманітті.

З давніх давен люди випікали з тіста не лише хліб, але і декоративні вироби. Різні медальйони, вінки, кільця і підкови вивішувалися в отворі вікон або кріпилися до дверей. Вважалося, що ці прикраси приносять господарям будинку, який вони прикрашають, успіх і добробут.

Дорослим та дітлахам дуже подобається працювати з тістом, адже в результаті вони можуть отримати чудові саморобні іграшки та декор для дому. Через м’яку та пластичну структуру робити їх легко. Для прикраси виробів підійдуть намистинки, гудзики, мереживо, пластилін, морські черепашки.

Сьогодні на занятті жіночого клубу "Лада" ми виготовляли різноманітні декоративня вироби з тіста. Це були сердечки, квіточки, метелики, пташки та кролики. Виконані своїми руками вироби із солоного тіста принесуть багато задоволення і малечі, і дорослим. 


Немає коментарів:

Дописати коментар