пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Краєзнавчий клуб нашої бібліотеки "Моя Україна".

Цікаву і пізнавальну екскурсію по затишних вулицях нашого стольного града Києва провів краєзнавчий клуб нашої бібліотеки "Моя Україна" на чолі з керівником краєзнавцем Галиною Михайлівною Юрченко, яка й була гідом подорожі.

Маршрут почали від Цирку. Тут був Євбаз (книжка автора Д. Малакова з аналогічною назвою є у фонді бібліотеки). А по площі ходили трамваї.

Потім пішли вулицею О. Гончара, яка 8 разів змінювала свою назву. Вабить око підворіття з розмаєм  підвісних садів і квітів із гіпсу, створених кримсько-татарською громадою в пам'ять про Божий рай, зелений край України - Крим.

У приміщенні МНС була "Школа шляхетних панянок", де навчали жінок навичкам керування великим розкішним господарством.

На вулиці Олеся Гончара знаходиться незвичайний 7-поверховий будинок. Він схожий на палац, увагу привертає фортечна архітектура в готичному стилі. Це садиба лікаря Михайла Ліпінського. 

Зробили зупинку біля надзвичайного фонтану, яких налічується 5 на все місто Київ. Гід повідала історичну байку. Ніби невідоме обличчя на фонтані - це копія образу злого і недоброго градоправителя давніх часів, якого й увіковічнили у металі. Таких 2 фонтани є у Маріїнському парку, 1 на Майдані Незалежності і ще 1 в центрі нашого міста.

Маємо світлину біля  пам'ятника Олесю Гончару, який встановлено біля входу до парку, що носить його ім'я. Неподалік цього місця, письменник жив і працював.

Іще багато цікавого дізналися з пішохідної прогулянки нашою столицею. Чудове улюблене місто. Миру і Перемоги тобі та твоїм мешканцям. Як і всій Україні! 





Немає коментарів:

Дописати коментар