середу, 16 листопада 2022 р.

Моя колисаночка.

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини – свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу.

В 1959 році Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про їх права, яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім'ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння.

З 1990 року в цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Всесвітній день дитини відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. 

Усім дітям з дитинства співають колискові пісні. Вони несуть для дитини інформацію про те, що мама поруч, вона захищає малюка. Колискова дає дитині зрозуміти, що її люблять. Діти, яким з дитинства перед сном наспівували колискові, менш тривожні.

У колискових піснях завжди є пестливі слова. До прикладу "синочок", "донечка", "лісочок", "котик". Вони налаштовують на гарні та приємні емоції. Повтори у пісеньках на дитину впливають заспокійливо. Ще у колискових багато казкових і добрих сюжетів. Вони дарують дитині почуття тепла та надійності. Колискова – ознака того, що мама поруч і дитина перебуває під захистом, це дає їй відчуття турботи та спокою.

До Всесвітнього дня дитини бібліотека №13 провела музичний водограй "Моя колисаночка" в клубі пісні "Надія". Пропонуємо, послухати.












Немає коментарів:

Дописати коментар