пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

"Жива" книжкова полиця.

Міжнародний день дарування книг – одне з наймолодших свят у календарі, яке об’єднує всіх, хто дарує книжки, прищеплюючи, таким чином, любов до читання. 

Дарування книжок – це добровільна ініціатива, яка спрямована на підвищення інтересу і доступу до них. Мета цього свята – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книжку – бібліотеці, другу, членам родини. 

Буккросинг – це вільний рух книг, організований за спеціальними правилами. Мету буккросингу  формулюють по-різному: популяризація ідеї читання і перетворення світу на бібліотеку, практика налагодження нових соціальних зв’язків, створення нового інтелектуального прошарку суспільства. 

Буккросинг з’явився в 2001 році. Новий цікавий рух було створено американським IT-фахівцем Роном Хорнбекером. Його ідея полягала в тому, що людина, прочитавши книжку, залишила її («звільнила») у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро) для того, щоб хтось інший, випадково зміг її знайти та прочитати. Той, у свою чергу, повинен повторити процес.

До Міжнародного дня дарування книжок бібліотека №13 поповнила буккросинг цікавими подарованими нашими читачами книжками.       



Немає коментарів:

Дописати коментар