суботу, 22 січня 2022 р.

Україна єдина.

Сьогодні - велике свято України День Соборності, яке символізує єдність українських земель і відіграє значну роль в історії нашої країни.

Цей день приурочений до Акту об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Соборність - це об’єднання в одне державне ціле всіх земель, населених конкретною нацією на суцільній території, духовна консолідація всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності.

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

Акт Злуки 22 січня 1919 року увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

Ідея соборності України була ключовою для наступного покоління учасників українського визвольного руху у XX столітті.

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.

Друзі вітаємо вас з Днем Соборності України. Наша сила - в єдності.

Пропонуємо вашій увазі відео-презентацію до Дня Соборності про цікаві факти з життя кожної з областей нашої Батьківщини.



Немає коментарів:

Дописати коментар