вівторок, 4 січня 2022 р.

Величніший на світі день!

7 січня відзначають велике християнське свято - Різдво Христове, яке належить до так званих дванадесятих свят, які церква відзначає особливо урочисто. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий — Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття.

Різдво – це дуже красиве і радісне свято, яке з нетерпінням чекають і дорослі і діти. Його святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє.

Різдво в Україні – це улюблене свято, яке чекають і люблять через чарівно прикрашену ялинку, можливості поколядувати, поглянути вертепи. І ще: щороку, народження Христа нагадує про те, що Бог завжди з нами, пам’ятає про нас і любить нас. Він бажає нам всім миру і добра, щоб зірка, яка зійшла над Вифлиємом під час його народження, освітлювала нам шлях до добра і щастя.

До свята Різдва бібліотека №13 підготувала різдвяну книжкову виставку "Величніший на світі день!"


Брати Капранови. Веселих свят. - К.: Зелений пес, 2014. - 80 с.

Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави і багато малюнків та іншої корисної інформації. Видання слугуватиме путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг.                              Тема "Різдво Христове" розкрита на 80 с.

Йде до нас колядочка. - К.: Авіаз, 2015. - 40 с.

Хто з малечі не любить зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи... А ще привітання зі святами колядками та щедрівками. Книжка має чудове художнє оформлення, яке до вподоби і малятам, і дорослим.    Тема "Різдво Христове" розкрита на 16 с.

Ніч проти Різдва. - К.: КМ-Букс, 2018. - 26 с. 

Час читати! Малечі сподобаються яскраві малюнки на кожній сторінці цієї зимової казочки. Який бо він, святий Миколай? Це питання страшенно хвилює маленького хлопчика. Він чемно поводився впродовж року, написав і відправив Миколаю листа із замовленим подарунком і чекає на візит таємничого дідуся. Всі довкола сплять, тільки малому не спиться. Воно й не дивно, адже хлопчикові кортить поглянути, який він із себе, цей благодійник усіх дітлахів планети Земля. І сталося справжнє диво - святий Миколай таки з'явився! І нехай кожен, хто прочитає цю гарно ілюстровану книжечку, повірить у зимові чари. 

Комікс за мотивами повісті Миколи Гоголя "Ніч проти Різдва". - К.: Грані-Т, 2008. - 56 с.

Відтепер твори класиків української літератури набули нового і несподіваного вигляду: серія «Класні комікси» доводить, що шкільна програма може і повинна бути цікавою. Комікс за мотивами повісті Миколи Гоголя «Ніч проти Різдва» справді класний, адже його можна із задоволенням читати всім класом. Веселі ілюстрації та влучні репліки здатні зацікавити і спонукати до прочитання твору в повному обсязі. Тож не зволікай! Саме час перегорнути сторінки коміксу і відкрити для себе класичну українську літературу в новому форматі.

Пори року. - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.    Тема "Різдво Христове" розкрита на 18 с.

Воронина Л. Різдвяна казка від слона Ґудзика. - К.: Знання, 2020. - 35 с.

Чи знаєте ви, що в Різдвяну ніч відбуваються дива? Особливо, якщо ви опинитесь у зимовому лісі зі справжнім чарівником — крихітним слоником на ім’я Ґудзик. Саме така фантастична пригода сталася з дівчинкою Ясею, якій довелося змагатися з підступними чаклунами-заманюками, рятувати з небезпечної пастки оленя Мартина і разом з усіма лісовими мешканцями веселитися на казковому Різдвяному карнавалі, що його влаштував слон Ґудзик!


Немає коментарів:

Дописати коментар