вівторок, 28 грудня 2021 р.

Новорічний серпантин.

                     

Новий рік – одне з найпопулярніших календарних свят, яке відзначають буквально всі люди Землі. На всій планеті, у кожній країні, у кожній родині діти й дорослі готуються до цього свята, чекаючи нових радісних подій, барвистих подарунків, дивних чудес і виконання заповітних бажань. Мабуть, немає більше таких свят, які б протягом багатьох століть об'єднували радісним святкуванням все населення світу, незалежно від відстаней, кольору шкіри і віросповідання. 

Новий рік – казкове свято, яке неможливо без красуні-ялинки та прикрас на ній – гарних, різнокольорових ялинкових іграшок.

До Новорічних свят бібліотека №13 підготувала тематичну інсталяцію "Новорічний серпантин".


Онищенко Г. Новорічні пригоди Морозенка. - К.: Саміт - Книга, 2019. - 80 с.

На сторінках цієї книги на читача чекає цікава і пізнавальна подорож юного Морозенка у пошуках найкрасивішої ялинки та оповідь про традиції святкування Нового року з усього світу. І все це у художньо довершеній віршованій формі.

Пори року. - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.
Тема "Новий Рік" розкрита на 13.

Дванадцять місяців. - К.: Веселка, 2015. - 199 с.

Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому. І кожне нове видання було і, сподіваємося, буде справжнім подарунком для читача, незважаючи на вік. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України, завітати до київських храмів, музеїв, театрів, навчальних закладів.   Тема "Новий Рік" розкрита на 192 с.

Ран Ю. Дід Мороз і всі, і всі, і всі... - Харків: Весна, 2011. - 64 с.

Прадід усіх дідів морозів - Святий Миколай. Він вважається покровителем та захисником дітей усього світу. Про нього складено багато легенд.                                                                                      Тема "Новий Рік" розкрита на 14 с.

Андерсен Г. Снігова королева. - Харків: Віват, 2018. - 64 с.

Головна героїня цього твору — не Снігова Королева, а маленька дівчинка Герда, яка своєю добротою й самовідданістю перемагає повелительку снігового царства і звільняє від лихих чарів свого названого брата Кая. Ця казка оповідає про те, що людина може здолати будь-які перешкоди, якщо в її серці живе любов.

Скуратівський В. Український рік. - К.: Веселка, 1996. - 238 с.

Ця книга – своєрідна енциклопедія українського народознавства, яка увібрала в себе багатющий досвід народних спостережень про погоду, розповіді про походження назв місяців, тижнів, днів, про те, коли краще розпочинати й завершувати ту чи іншу роботу тощо. 


Немає коментарів:

Дописати коментар