четвер, 17 червня 2021 р.

Батькові поради.

                     

Найближчими і найріднішими для нас людьми в усьому світі є наші батьки. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Мама і тато - два сонця гарячих, два вірні, надійні крила. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.

День батька в Україні традиційно святкують у третю неділю червня, як у більшості країн світу. У 2021 році це свято випадає на 20 червня. День батька цього дня святкують у близько 40 країнах світу, таких як: США, Канада, Південна Африканська Республіка (ПАР), Японія, Франція, Швейцарія, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. 

День батька – це свято поваги та вдячності чоловікам, які піклуються про своїх дітей. В цей день татусі з усього світу отримують привітання, квіти, подарунки.

Свято тата - це той день, коли ми маємо нагоду звернутися з добрими словами до всіх батьків, висловити їм свою вдячність, свою любов і повагу. Та головне, що сьогодні ми можемо говорити про своїх батьків, своїх любих татусів і не приховувати своєї любові, свого захоплення їхньою силою і мужністю, їхніми добрими серцями.

До Дня батька бібліотека №13 підготувала тематичну викладку "Батькові поради".


Книга про батька. - К.: Криниця, 2013. - 352 с.

Це видання унікальне в історії української і світової літератури. Відродження та утвердження споконвічних духовних та моральних цінностей українського народу, навчання і виховання молодого покоління в дусі глибокої шаноби до батька, до своєї родини, а відтак і високих почуттів патріотизму і гуманізму – саме такий зміст і мету має ця книга, яка є своєрідним продовженням антології „Книга про Матір” („Криниця”, 2003). До цього видання включено твори понад 320-ти поетів. Наприкінці вміщено біографічні довідки про авторів.

Савчин М. Вікова психологія. - К.: Академвидав, 2005. - 360 с.

У продовж життя людина неодноразово відчуває зміни у внутрішньому світі, мисленні, пам’яті, емоціях, самосвідомості й само оцінках, мотивації та інтересах, провідній діяльності й у соціальних взаємодіях. На кожному етапі вони проявляються по-різному, особливо важко даються вікові кризи і внутрішні розлади. Зберегти особистісну рівновагу і позитивну налаштованість, відкритість до світу і доброзичливість допомагають знання вікової психології, які є предметною основою пропонованого навчального посібника.  У ньому висвітлено загальні засади, теоретичні основи й історію вікової психології, розкрито особливості психічного буття людини від початку життя до останніх днів.

Сєдих К. Психологія сім'ї. - К.: Академія, 2015. - 192 с.

Навчальний посібник розкриває основні аспекти сім'ї як психологічного феномену. У ньому йдеться про сім'ю як соціопсихологічну систему, її виховний потенціал, чинники стійкості і криз. Цінний теоретичний і прикладний матеріал зосереджений у розділах про психологію стосунків у подружній парі та розлучення, а також про психологічну допомогу сім'ям.


Немає коментарів:

Дописати коментар