середу, 21 квітня 2021 р.

Природа – душа Всесвіту.

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту довкілля, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Наша Земля - найкраща серед планет Всесвіту. Зберегти її для майбутніх поколінь - ціль нашого життя. Плекаймо її. Оберігаймо. Не засмічуймо.

До Всесвітнього дня Матері-Землі бібліотека №13 підготувала виставку-застереження "Природа – душа Всесвіту".


Географічні відкриття. - К.: Махаон-Україна, 2010. - 128 с.

Книга розповість читачеві про подорожі і великі географічні відкриття, починаючи з давніх часів, як відбувалося поступове розселення людей на нашій планеті, відкриття нових материків і до наших днів. Книга розрахована для школярів молодших класів, але також буде цікава як дорослому читачеві, так і зовсім маленьким. 
Тема "Всесвітній день Землі розкрита" на 54 с.

Живий світ. Енциклопедія. - М.: Росмен, 1994. - 128 с.

Енциклопедія "Живий світ" сповнена цікавих фактів про життя рослин і тварин. Вона складена за принципом єдності природи, навколишнього середовища і середовища проживання. У ній особлива увага приділяється взаємодії живих істот один з одним і з нескінченно мінливим світом природи. У книзі міститься кілька сотень чудових ілюстрацій і докладних схем. Все це разом з численними пізнавальними таблицями, словником і повним покажчиком робить її незамінною довідковою книгою для дітей.
Тема "Всесвітній день Землі розкрита" на 4 с.

Клімов А. Із безодні часів. Ілюстрована енциклопедія для дітей. - Харків: Ранок, 2004. - 128 с.

Ілюстрована енциклопедія для дітей у віці від 8 до 12 років. Містить інформацію про розвиток життя на землі, походження людини, історії та культурі. Можна використовувати як цікавий дитині довідник для роботи над шкільним курсом, а так само для розвитку інтересу до природничих наук. Система розташування інформації в книзі корисна для навчання самостійного користування довідковою літературою, а зміст може бути цікаво і дорослим. 
Тема "Всесвітній день Землі розкрита" на 6 с.

Сіменс Р. Породи і мінерали. - Львів: Арт-медіа, 1997. - 62 с.

Чудові кольорові фотографії каміння, копалин, мінералів, кристалів дають читачу унікальну можливість проникнення  в суть еволюції і складу Землі.
Тема "Всесвітній день Землі розкрита" на 6 с.

Олійник Я. Географія. - К.: Знання, 2006. - 455 с.

Навчальний посібник містить програму з географії для вступників на економічні, географічні та інші спеціальності вищих навчальних закладів, а також відповіді на кожне питання. Автор дає загальний географічний огляд земної кулі, детально розкриває зміст фізичної та економічної географії України. Значна увага приділяється висвітленню сучасної економічної і соціальної географії. Наводиться економіко-географічна характеристика 22 країн Європи, Азії, Америки, Африки і Австралії. Розраховано на випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, абітурієнтів, які складають вступний іспит з географії на економічні та географічні спеціальності вищих навчальних закладів, учителів, усіх, хто цікавиться географією.
Тема "Всесвітній день Землі розкрита" на 20 с.

Свинко Й. Геологія. - К.: Либідь, 2003. - 480 с.

Розглянуто форму, будову й походження Землі. Описано геодинамічні процеси й характер формування найважливіших мінералів гірських порід, а також структурні елементи земної кори та їх розвиток. Викладено основи історичної геології, закономірності утворення й поширення корисних копалин, зокрема в Україні. Приділено увагу сучасному етапові розвитку геологічного середовища - його охороні та раціональному використанню. Для студентів географічних спеціальностей виших навчальних закладів.


Немає коментарів:

Дописати коментар