понеділок, 5 квітня 2021 р.

Книги про Вінстона Черчилля.

Чому ми пропонуємо почитати саме ці книги?  

Бо вони про тріумфальну і феноменальну особистість історії Вінстона Черчилля. 

5 квітня 1955 року після більш ніж 50 років видатної політичної кар'єри сер Вінстон Черчилль подав у відставку з поста прем'єр-міністра Великої Британії. Це був остаточний його відхід із великої політики.

У 1964 році він востаннє був присутній на засіданні Палати громад. Черчилль увійшов в історію Британії як найяскравіший англійський політик 20 століття, який перебував при владі впродовж правління шести монархів – починаючи з королеви Вікторії й до її праправнучки Єлизавети II.

Саме Черчиллю належить знаменита фраза «залізна завіса».

У період 1945-1950 років він був змушений піти у відставку з поста прем'єр-міністра у зв'язку з поразкою його партії на виборах, але залишився у нижній палаті парламенту.

Очолюючи опозицію, він продовжував боротися з «радянською загрозою» й виступав за об'єднання післявоєнної Європи. У 1951 році Черчилль знову став прем'єр-міністром у віці 77 років.

Він донині визнаний «найвеличнішим британцем в історії».

Боріс Джонсон. Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію. - Харків: Vivat, 2019. - 400 с.

Книжка Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику.

Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну. Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил.

Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина — відважна, геніальна, визначна — може впливати на світовий лад.

Себастіан Гаффнер. Черчілль. Біографія / Себастіан Гаффнер; пер. з нім. Роман Осадчук. – Київ: Вид-во Жупанського, 2019. – 160 с.

Біографія, яку пропонує читачам Гаффнер, незважаючи на свою лаконічність, зображає Черчилля не лише як державного діяча і політика, але також як воїна, письменника, шукача пригод, над­звичайно багатогранну людину, одного з тих творців світової історії XX століття, які зробили наш світ таким, яким ми його знаємо.


Немає коментарів:

Дописати коментар