понеділок, 5 квітня 2021 р.

Книги Вікторії Шаблівської з фонду бібліотеки №13.

Вашій увазі представляємо книги сучасної української письменниці Вікторії Шаблівської "Відчуття часу", "Черепахова кицька", "Три кольори Сонця", "Ієрихонська троянда" з фонду бібліотеки №13.


Вікторія Шаблівська "Відчуття часу".

У першій книзі тетралогії, дія відбувається в 90-ті роки ХХ ст. Головна героїня роману Юлія, молодий лікар, науковець, досліджує наслідки радіаційної катастрофи, часто й надовго виїжджаючи у відрядження до Чорнобильської зони. Мінливий час поєднує загальнолюдські непевності, пошуки індивідуальності, усвідомлення власної особистості, осмислення навколишніх подій, самовипробування, самовдосконалення.

Головна героїня Юлія, як сотні тисяч мислячих людей, котрі опинились на зламі епох та зламі світосприйняття, перебудові суспільних просторів та власних світоглядів, намагається віднайти своє місце в цій фантасмагоричній реальності, де сьогодення перегукується з далекою містичною історією, де панують паралелі й аналогії, де переплітаються часи й події і де дійові особи роблять спроби втечі від штампів минулого та конформізму у поглядах і кожний з них виборює  особистий шлях.

Книга буде цікавою кожному, хто шукає для себе відповіді на важливі питання буття, моралі, переосмислює події і вчинки, що знаходять свій відбиток у подальшому непростому житті. Адресовано кожному, хто гостро відчуває плин часу — то сповільнений, то стрімкий, то застиглий, то космічно інакший, то спресований, то химерно розплетений. Час розсудить.

Вікторія Шаблівська "Черепахова кицька".

У другій книзі тетралогії Вікторії Шаблівської, головна героїня Юлія після тривалої дослідницької роботи в Чорнобильській зоні отримує важке захворювання, і її життя змінюється. Випробування долі іноді здаються жорстокими й несправедливими. Сьогодення, майбутнє, звбуті події й образи мерехтять перед очима; дивовижні сни, спогади - власні, чужі й невідомі досі - тихим поступом черепахової кицьки проводять героїню крізь розмаїття клубків закономірностей, що формують події, розплітаючи стрічки давніх історій та витинаючи нові з часових ниток, людських і котячих снів, дивних співпадінь, візерунків уяви.

Трагічні повороти, любов, ненависть, сподівання — то додають сил, то женуть геть сяючого метелика надії. Та ніколи жодні зусилля не бувають марними! 

Книга для тих, хто не боїться шукати відповіді на непрості питання моральності, філософськи усвідомлює дійсність, стоїчно переносить випробування і намагається творити власне життя.

Вікторія Шаблівська "Три кольори сонця". 

У третій книзі тетралогії Вікторії Шаблінської, головна героїня Юлія, перебуваючи в чужій країні, переживає надзвичайно складний період і мужньо бореться, відвойовуючи час власного життя. Вона осмислює одвічні поняття жорстокості й мудрості, вини й спокути, ідейної вірності й жалюгідного зрадництва, що супроводжують кожного з нас протягом усієї історії існування людства.

Моральність. Моральнісність. Чесність. Яка їх ціна? Це надважливе запитання бентежить людину інтелектуальну, оскільки від відповіді залежить суспільне майбутнє і увесь навколишній світ…

Тим, хто звик зіставляти, аналізувати, думати, намагаючись вичленити головне з потоку кольорів, ліній, рухів, випадкових й закономірних, наддрібних й космічних, від найдрібніших порухів людської душі до спалахів наднових зірок; щоб переосмислити моральні закони, цивілізаційну дійсність й зрозуміти вірний шлях — індивіда, спільноти, людства… Просто для себе самого.

Вікторія Шаблівська "Ієрихонська троянда".

У четвертій книзі тетралогії Вікторії Шаблівської, головна героїня Юлія, переборюючи надзвичайні обставини та майже детективні повороти подій, непередбачувані, проте напрочуд закономірні, осмислює своє життя крізь призму історичних екскурсів та глибокого символізму.

Чи розквітне ієрихонська троянда — рідкісна крихка пустельна квітка — на прадавній українській землі? …Троянда розквітне, напоєна дніпровською водою, пройде належне коло й повторить його знову й знов. І через біль, розпач, сутінки виринуть світлі мрії, з надією відродиться троянда душі. Людина мисляча мусить бути людиною моральнісною — це обов'язок людини сучасної.

Зацікавить кожного, хто прагне осягнути й зпівставити минуле з сьогоденням, звірити думки й повірити у силу людського духу, розуму, добра — героїв роману та нас з Вами. Час не стоїть на місці, майбутнє вже через мить стає теперішнім, ще через мить — минулим.  Майбутнє безмежне як безмежний сам Час. Нескінченні поривання людського розуму та прагнення до пізнання, безмежна сила духу і душа! Попереду — завтрашній день і велике людське щастя — творити його самому.


Немає коментарів:

Дописати коментар