пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Грація таланту

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів, яке було встановлене у 1961 році IX конгрессом Міжнародного інституту театру.

Святкують його всі працівники театру, а не тільки актори, адже «театр починається з вішака». Тому це урочистий день також для режисерів-постановників, продюсерів, звукоінженерів, сценаристів, світлотехніків, гардеробників, білетерів та глядачів.

Перші театри з’явились в Греції, згодом в Китаї, Індії. Слово “театр” походить від грецького «theatron», і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Тож чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів - ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. 

Театр – це місце, куди належить приходити в елегантному, святковому вбранні. Для чоловіків краще підійде костюм темних кольорів: чорний, синій, сірий. Сорочка повинна бути світлих відтінків, бажано однотонних. Також не забуваємо про краватку-метелика або шийну хустку.

Для жінок -  може бути спідниця і блузка, або брючний комплект. Для вечірньої вистави у драматичному театрі, доречніше буде класичне плаття. Бажано чорного або синього кольору. Якщо ви йдете в оперу або на балет, то в такому випадку необхідно одягнути вечірню сукню. Не забудьте про аксесуари, які підходять до вашого наряду: прикраси (сережки, намиста і т. д.), шарфики, маленьку театральну сумочку. 

До Міжнародного дня театру бібліотека №13 підготувала відеомайстер-клас із паперопластики з виготовлення театральної сумочки.   



Немає коментарів:

Дописати коментар