понеділок, 23 листопада 2020 р.

Я – жінка! Хочу жити вільно!

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками має на меті підвищення обізнаності широкої громадськості про системне насильство проти жінок всього світу. Його окремою ціллю є підкреслення факту, що розмах та істинна природа проблеми часто є прихованими, замовчуваними, табуйованими.

Історичною передумовою означеної дати стала подія, що відбулася в 1961 році у Домініканській республіці. Тоді за наказом диктатора Рафаеля Трухільо були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, політичні активістки. З того часу активісти всього світу виступають, щоб покласти край такому ганебному явищу, як насильство над жінкою.

Подолання проблем ґендерного насильства є серйозним викликом для українського суспільства. До цієї теми необхідно звертати увагу всіх верств населення, щоб сформувати в суспільстві непримиренне ставлення до цього явища.

До Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками бібліотека №13 підготувала відеомайстер-клас "Я – жінка! Хочу жити вільно!".


Немає коментарів:

Дописати коментар