середу, 15 липня 2020 р.

Майстер-клас з паперопластики по виготовленню морозива


   У літню спеку ніщо не порадує так, як смачне морозиво. Цей прохолодний десерт, що тане у роті, здатен подарувати кілька хвилин неперевершеної насолоди. За свою історію рецепт приготування десерту зазнав істотних змін — від звичайного льоду з медом і соками до того, що сьогодні називають морозивом. Можна нарахувати нескінченну кількість рецептів морозива, різноманітні способи приготування і подачі, однак найголовніше — це натуральні інгредієнти і апетитний вигляд.
 Добре почуватися у літню спеку може допомогти морозиво. Воно має охолоджуючий вплив на організм людини і чимале різноманіття смаків.
 Використовувати вафельний ріжок для морозива стали на початку 20 століття. Морозиво було улюбленим десертом німецького поета Йоганна Гете, короля Людовіка чотирнадцятого, полководця Наполеона.  Тепер існує безліч сортів та видів морозива, із різними додатками та у різній подачі. З кожним разом змінюється приготування та смаки морозива, не зміне одне, його популярність.
 Саморобка морозива з паперу завжди виглядає яскраво та привабливо. Ще б пак! Розмаїття кольорів і технік виготовлення паперових прикрас для омріяного ескімо чи ріжка вражає. Таке морозиво легко стане вітальною листівкою до Дня народження або чудовою прикрасою інтер’єру.

   Пропонуємо вашій увазі цікавий майстер-клас з паперопластики по виготовленню морозива - ріжок.
 Для створення морозива знадобиться: квадратний аркуш кольорового (бежевого) одностороннього паперу, ножиці, лінійка, ручка (фломастер).
   Першим етапом буде складання по діагоналі квадратної заготовки. Потім квадрат розгортаємо, а бічні його сторони загинаємо до середньої лінії. Так ми сформували основу для ріжка майбутнього морозива. Тепер верхні куточки потрібно відігнути в сторони, робимо це симетрично.
 Виступаючі по краю білі куточки загинаємо на іншу сторону. Верхні краї вироба загинаємо до середньої лінії.
 Верхній куточок потрібно загнути спочатку вниз. А потім відгинаємо його у зворотний бік з одночасним формуванням невеликої складки. Після цього у верхній частині морозива робимо ще одну складку.
 Залишилося трохи оформити його. Ручкою або фломастером малюємо лінії на стаканчику (ріжку). Наше морозиво з паперу готове.



Немає коментарів:

Дописати коментар