середу, 22 липня 2020 р.

Червоний. Жовтий. Зелений.


   Бібліотека №13 підготувала віртуальну виставку-абетку з безпеки дорожнього руху "Червоний. Жовтий. Зелений."


   Тимовський А.А. Як уникнути ДТП. Ілюстрований експрес-курс з водіння в складних і небезпечних ситуаціях - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2012.
 Пам'ятайте, що краще вчитися на чужих помилках, а не своїх! Схеми, ілюстрації і практичні поради на основі прикладів допоможуть краще запам'ятати правила поведінки в екстремальних ситуаціях. В книзі ви дізнаєтесь про прийоми безпечного керування транспортним засобом, способи запобігання ДТП, поширені небезпечні ситуації на дорозі, водіння вночі і в складних погодних умовах і ін.

   Савенко, В.Я. Транспорт і шляхи сполучення: підручник / В.Я. Савенко, В.А. Гайдукевич. - 2-ге вид. - К.: Арістей, 2005.
 У підручнику розглянуто різні види транспорту і шляхів сполучення, наведено основний принцип їх дії, основні характеристики транспортних засобів, параметри шляхів сполучення. Наводиться історична довідка становлення та функціонування основних видів транспорту та перспективи їх вдосконалення і розвитку. Підручник містить багато ілюструючих схем та малюнків. Окрема увага зосереджена на питаннях впливу кожного виду транспорту на навколишнє середовище і заходи щодо попередження забруднення. Підручник призначений для студентів всіх спеціальностей напрямів "Транспортні технології".

   Автомобілі - Львів: Арт-медіа, 1997.
 Ця книга розповідає про автомобілі все. На вражаючих фотографіях - старовинні і сучасні машини, автомобільні вузли та деталі. Ви побачите: машину «американської мрії», рідкісні музейні автомобілі, улюблені моделі гангстерів і кінозірок. Ви дізнаєтеся: скільки деталей в сучасному автомобілі, як створюють нові моделі машин. Ви зрозумієте: навіщо автомобілю коробка передач, в чому полягав секрет успіху Генрі Форда, як працює двигун і багато, багато іншого.

 Павленко, Б.В. Керування транспортними засобами в екстремальних умовах : навч.-наоч. посіб. / Б. В. Павленко, В. А. Ліпкан, М. О. Тарасюк. - К.: КНТ, 2006.
 Для курсантів вищих навчальних закладів МВС України, викладачів та інструкторів з практичного водіння автомобіля, широкого кола читачів.

   Кисликов В.Ф. Будова й експлуатація автомобілів - К.: Либідь, 2004.
 Розглянуто загальну будову автомобіля, будову й принцип дії його основних вузлів, механізмів, агрегатів і систем (двигуна, трансмісії, ходової частини, механізмів керування, електрообладнання, кузова), викладено порядок організації й виконання їх технічного обслуговування та ремонту. Висвітлено питання організації експлуатації автомобілів, безпеки роботи автотранспорту й охорони навколишнього середовища.

   Сирота В.І. Основи конструкції автомобілів. Навчальний посібник. - К.: Арістей, 2005.
 У навчальному посібнику розглянуті основи конструкції та робочий процес автомобільних двигунів, трансмісії, ходової системи та органів керування автомобілів.
Для студентів спеціальностей "Автомобілі і автомобільне господарство", "Двигуни внутрішнього згоряння",  "Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті".

   Юрковський І.М., Юрковський О.І. Водіння легкового автомобіля. - К.: Техніка, 2000.
 В книзі розглядається техніка управління легкового автомобіля в дорожніх умовах, основи теорії руху автомобіля, рекомендації по безпечному водінню.

   Довідник автолюбителя - Харків: Фоліо, 2007.
 Все-таки класики були не праві. Точніше, не зовсім праві. Автомобіль, як говорили Ільф і Петров, це дійсно не розкіш. Але і, звичайно ж, не просто засіб пересування. Автомобіль і все, що з ним пов'язано - це цілий світ, зі своїми законами, порядками і особливостями. Важко уявити собі вид діяльності людини, в якій, в тій чи іншій мірі, що не використовувався б автомобіль. В цій книзі зібрано найнеобхіднішу інформацію, яка, без сумніву, стане в нагоді і новачкові, тільки-тільки сів за кермо, і досвідченому водієві. Як влаштований автомобіль і як «боротися» з його несправностями, як заощадити паливо і як правильно і безпечно їздити взимку, які є особливості у двигунів з уприскуванням палива.


Немає коментарів:

Дописати коментар