четвер, 18 червня 2020 р.

Джонатан Страуд "Бартімеус"

Пропонуємо вашій увазі цікаві книги
 Джонатана Страуда "Бартімеус. Амулет Самарканда",
 "Бартімеус. Око Ґолема", "Бартімеус. Брама Птолемея"
з фонду бібліотеки №13.


Джонатан Страуд "Бартімеус. Амулет Самарканда"


 У Лондоні, для якого магія — звичайна справа, чимало демонів. Їх закликають чарівники, щоб ті виконували їх доручення. Одного разу юний Натаніель теж вирішує вдатися до допомоги джина, щоб помститися ворогу. Але викликати стародавнього джина та контролювати його — дві абсолютно різні справи... Бартімеус все ж виконує волю свого господаря та викрадає амулет Самарканда, але пригоди джина та молодого чарівника тільки починаються! Загадкові вбивства, погоні, змови... Все це сплітається в запаморочливий сюжет «Амулета Самарканда»!

  Джонатан Страуд "Бартімеус. Око Ґолема"


 Ми знову в Лондоні, контрольованому чарівниками, яким служать джини, африти, фоліоти та інші химерні мешканці світу духів. У юного мага Натаніеля - тепер уже помічника міністра внутрішніх справ - новий клопіт. У місті почастішали таємничі атаки на магічні установи й заклади. Дедалі нахабніше поводиться підпільна організація «Спротив», що взяла собі за мету повалити владу чарівників. І найголовніше: у Лондоні з'явився ґолем - моторошне велетенське чудовисько, непід­датливе до будь-якої зброї й заклять, яке нищить на своєму шляху геть усе. На наших героїв - Ната­ніеля і його норовистого, але могутнього джина Бартімеуса чекають нові випробування і неймовірні пригоди...

Джонатан Страуд "Бартімеус. Брама Птолемея" 


 Дія в книзі відбувається через кілька років після подій попередньої частини. Молодий маг Натаніель тепер є постійним членом британського уряду. Але він стикається з безпрецедентними проблемами: іноземні війни йдуть погано, а вороги Британії нарощують атаки поблизу Лондона. Натаніель відноситься до Бартеміуса гірше, ніж будь-коли: багатостраждальний джин слабшає через занадто довге перебування в цьому світі, і його терпіння закінчується. Тим часом, під прикриттям в Лондоні, Кіті непомітно закінчує своє дослідження магії та минулого Бартеміуса. Вона сподівається розірвати нескінченний цикл конфліктів між джинами та людьми, але чи зможе вона здійснити свій план. Перш, ніж будь-яка з цих проблем може бути вирішена, катастрофа обрушується на Лондон з несподіваного джерела, і доля знову зводить воєдино Бартеміуса, Натаніеля і Кіті. Вони повинні протистояти підступним магам, які будують довготривалі змови.


 Джонатан Страуд — британський письменник у жанрі дитячої та підліткової фентезі. Серед його найвідоміших робіт — серія Бартімеуса, яка стала бестселером. Особливістю цих романів, порівняно з іншими творами цього жанру, є те, що Страуд розглядає стереотипи та етику класу магів і поневолених демонів. Цього досягнуто тим, що історія розповідається з точки зору саркастичного та трохи егоїстичного джина Бартімеуса. За перші три книги серії Бартімеуса у 2006 році отримав Міфопоетичну премію за дитячу фентезі та в 2007 році отримав Велику премію уяви у номінації «Найкращий роман для юнацтва».


Немає коментарів:

Дописати коментар