пʼятницю, 5 червня 2020 р.

Надійшло казкове літо

   Щороку, 1 червня, а цього року ми святкуємо його тиждень, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.
   Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, бібліотекарів.
   Усі дітки дуже люблять слухати казочки, адже вони переносять малят у дивовижний, чудовий світ фантазій та здійснення бажань. 
   Кожна казка важлива й потрібна, бо вчить діток бути добрими, чесними й справедливими.
   У казках добро завжди перемагає зло, і зло залишається покараним, це допомагає дитині не боятися, а сміливо рухатися вперед, вірити в свої сили, відкрито посміхатися світу, знаючи, що все закінчиться добре.
 Казки допомагають зрозуміти основу взаємовідносин між людьми, усвідомити, що таке любов, дружба, радість, смуток, обман, злість, і все це на простих і однозначних прикладах.
   У дитячих казках багато повторень, які так люблять діти, їм подобається дізнаватися щось знайоме, відчувати передбачуваність і стабільність – це дуже заспокоює дітей. А ще всі ці багаторазові повторення допомагають дітлахам швидко запам'ятати казку, розвиваючи їх пам'ять.
   Всі ситуації в казках дуже прості і зрозумілі, вони допомагають дитині дізнатися, що таке життя, навчитися відрізняти хороше від поганого і осягнути вікову мудрість на простих прикладах, яких в навколишньому світі катастрофічно не вистачає.

   Дню захисту дітей ми приурочили цілий тиждень. Щодня діткам пропонували цікавинки. А сьогодні до вашої уваги, наші маленькі друзі, Планета читалочка бібліотеки 13 (відеочитання) "Надійшло казкове літо".
   Пропонуємо вашій увазі перегляд української народної казки "Рукавичка" з цікавими іллюстраціями до казки на екрані. 


   «Рукавичка» — українська народна казка про загублену «рукавичку», яку знайшли звірі та вирішили в ній жити. Казка показує привітність між персонажами та вчить ділитись з іншими, та лагодити між собою. Чимало казкових героїв набули алегоричного значення, символізують певну рису поведінки чи діяльності.



Немає коментарів:

Дописати коментар