пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Всесвіт нам бентежить мрії


    12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтикиСвято відзначається за рішенням Міжнародної авіаційної федерації. 12 квітня 1961 року старший лейтенант Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши еру пілотуємих космічних польотів. 
    Цього ж дня світова громадськість відзначає і Міжнародний день польоту людини в космос. Рішення було ухвалене 7 квітня 2011 року на 65–ій сесії Генеральної Асамблеї ООН і було присвячено 50-й річниці першого польоту людини в космос. 
    В Україні сьогодні професійне свято тих, хто є дотичним до космонавтики – День працівників ракетно-космічної галузі України. Свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 березня 1997 року. 
  Основу космічного потенціалу України складають сучасні ракети-носії. Україна випускає ракети «Зеніт», «Циклон», «Дніпро» i забезпечує своєю продукцією відчутну частину світового ринку пускових послуг.
    Провідні підприємства космічної галузі Україні беруть участь у багатьох міжнародних космічних проектах: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний старт», «Циклон-4», «Вега». Ведуться розробки нових ракетоносіїв, які повинні прийти на зміну теперешнім, при цьому у галузі дослідження космосу Україна співпрацює з багатьма країнами світу, реалізуючи успішні міжнародні проекти. 


Немає коментарів:

Дописати коментар