пʼятницю, 13 липня 2018 р.

Самітник в океані життя


    Василь Барка - талановитий письменник і поет, представник української діаспори у Сполучених Штатах Америки. Його літературна спадщина становить понад 20 книг поезій, романів, повістей, есеїв, перекладів, літературної критики.


   Творчості Василя Барки притаманна глибока християнська релігійність, часті посилання на Біблію, для видання якої він присвятив багато праці. У поезії письменника часто знаходимо біблійні мотиви, які у високомистецькій формі віддзеркалюють події з історії українського народу, зокрема його трагедію під час Великого голоду.


    У романі «Жовтий князь» відтворені реальні події і явища голодомору в Україні 1932—1933 років. Матеріалом для твору послужили спогади очевидців і власні враження письменника. Роман цікавий не тільки своєю історичною правдивістю, але й глибиною морально-етичних і філософських проблем.

    

    Поезія Василя Барки — це віддзеркалення його глибокої християнської релігійности і етики, це мова його серця. Тому й основні прикмети його характеру — це незвичайна доброта і скромність, гуманність і побожність, толерантність і пошанування думки другої людини.


Бібліотечні джерела:
Барка В. Жовтий князь - Харьків: Ранок, 2003р.
Барка В. Жовтий князь - К.: Київська правда, 2003р.
Барка В. Поезія - К.: Наукова думка, 2003р.
Близнята ще зустрінуться - К.-Львів: Час, 1997р.
Дивослово №8/2011, №10/2010, №5/2016.

Немає коментарів:

Дописати коментар