четвер, 26 вересня 2024 р.

«Автентика - поруч»

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, предмети побуту української народної старовини, ми мали на меті зберегти для майбутнього покоління нашу етнографічну історію, донести до наших днів колоритне надбання дідів-прадідів, вести народознавчу освітньо-виховну роботу серед молоді і діток району. Надбання нашої етнокімнати формують образ сільського життя, створюють відчуття справжнього занурення в колорит українського села. Тут можна відчути «душу» нашого народу. Іноді здається, що в таких старовинних хатах зберігається символічний ключ від таємниці і суті нашого буття. Вкладаючи в ці історичні декорації живий дух працьовитого українського народу ми представили для широкого кола користувачів бібліотеки, мешканців району, гостей столиці зразки предметів побуту, одягу.


26 вересня, у Всесвітній день туризму, наша бібліотека для дорослих №13 провела день відкритих дверей етнокімнати-музею предметів побуту української народної старовини. Бажаючих доторкнутись до сивої старовини і поглядом, і власноруч було багато. І не тільки у цей день. Розповідали і ми про свої експонати, і начулися від наших відвідувачів цікавих і неймовірних історій з життя. Наш музей єднає. З неймовірними враженнями залишились всі, відзначаючи чудове свято туризму.

Наша "Хата під стріхою" - це жива казка з духом наших пращурів, скарбниця пам'яток традиційної культури народного мистецтва українців, етнографічних раритетів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар