вівторок, 3 вересня 2024 р.

«Золотий письменник України»

Мирослав Дочинець (повне ім'я Мирослав Михайлович Дочинець) народився 3 вересня 1959 року в селі Крушельниця на Закарпатті, Українська РСР (тепер Україна). Він закінчив факультет журналістики Львівського університету.

Мирослав Дочинець розпочав свою письменницьку діяльність у 1990-х роках і здобув популярність завдяки своїм книгам, які часто поєднують сучасність і фольклорні елементи. Його творчість включає в себе різні жанри, включаючи сучасну прозу, фентезі та наукову фантастику.

Він активно займається громадською діяльністю, підтримує культурні ініціативи і бере участь у літературних заходах. Живе і працює в Україні, продовжуючи творчу діяльність і підтримуючи українську літературу.

Мирослав Дочинець  пише в жанрах сучасної прози і фантастики. Він відомий своєю здатністю сплітати реальність і фантазію, створюючи яскраві та емоційно насичені твори. Його роботи часто включають елементи фольклору, міфології та історії.

Біблотека для дорослих №13 підготувала літературну викладку до 65-річчя від дня народження Мирослава Доцинця. Запрошуємо до читання.


Дочинець, М. Карби і скарби, Посвіт карпатського світу / Мирослав Дочинець. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 288 с. : іл., портр.
Дочинець, М. Многії літа. Благії літа. Мукачево: Карпатська вежа, 2021. - 148 с.
Дочинець, М. І. Вічник. Сповідь на перевалі духу / Мирослав Дочинець. - Мукачево : Карпатська вежа, 2017. - 279 с. : портр.



Дочинець, М. В'язень замку Паланок / Мирослав Дочинець. - [Львів] : Література та мистецтво, 2019. - 368 с. : іл.
Дочинець, М. І. Хліб і шоколад : аромат психологічної істини : вибрані новели / Мирослав Дочинець. - Мукачево : [Карпатська вежа], 2012. - 291.

Немає коментарів:

Дописати коментар