пʼятниця, 19 липня 2024 р.

«Батько філософії гуманізму»

Франческо Петрарка (1304–1374) був видатним італійським поетом, вченим і гуманістом епохи Відродження. Його називають "батьком гуманізму" через великий внесок у розвиток гуманістичної культури та літератури. Петрарка відомий своєю ліричною поезією, написаною італійською мовою, та своїм вкладом у розвиток сонетної форми. 

Його найвідоміший твір – це "Канцоньєре" (Il Canzoniere), збірка сонетів, присвячених Лаурі, жінці, яку він любив і яка стала його музою. Петрарка також писав на латині і був відомий своїми творами на різні теми, включаючи історію, філософію та політику.


Франческо Петрарка мав великий вплив на розвиток європейської літератури і культури. Його роботи стали основою для подальших поколінь поетів і письменників, а його ідеї про гуманізм допомогли сформувати інтелектуальну атмосферу епохи Відродження. 

Бібліотека для дорослих №13 підготувала пізнавальну та корисну вікторину «Батько філософії гуманізму» до 720-річчя від дня народження італійського поета Франческо Петрарки (1304-1374).

Немає коментарів:

Дописати коментар