субота, 13 липня 2024 р.

«За Київським часом». Костянтин Дорошенко

«За Київським часом» – книжка есеїв про мистецтво й культуру від куратора й мистецького критика Костянтина Дорошенка. У виданні зібрано тексти за майже 30 роки діяльності автора і найраніший есей датується 1995 роком. У цих текстах читачі мають змогу побачити, чим жила Україна від початків незалежності, яким був мистецький дискурс і які змінювалось бачення культурних практик. 


Тексти Дорошенка показують тяглість процесів в мистецтві й створюють невелику історію культури від початків незалежності. Зокрема з його текстів видно, який шлях пройшло мистецтво від київоцентризму до поступової децентралізації. Тут є інформація про всіх вагомих культурних постатей сучасності та осмислення подій і феноменів нашого найновішого мистецтва.
«За Київським часом» дає змогу читачам осягнути все, що відбувалось в українському культурному житті за останні десятиліття. Разом із цією збіркою критичних есеїв у видавництві Анетти Антоненко вийшли інші книжки, що рефлексують про сучасне життя й осмислюють культурні феномени «Той божевільний рік» та «Леся Українка. Драма усвідомлення Тіні». Ви можете придбати ці книжки в інтернет-магазині Книгарня «Є» та ознайомитись з літературою ближче в мережі наших фізичних магазинів у вашому місті.

До читання «За Київським часом» Костянтина Дорошенка, запрошуємо у бібліотеку для дорослих №13. м. Київ, Відрадний 14/45.

Дорошенко Костянтин. За київським часом. Есе. - Львів: Видавництво Анетти Антоненко. 2023. - 512 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар