четвер, 9 травня 2024 р.

«Україна - шлях до Європи»

Кожного 9 травня ми відзначаємо День Європи - свято, яке символізує єдність та різноманітність Європейського Союзу. Це день, коли ми вшановуємо історію, цінності та досягнення, які є основою співпраці між європейськими країнами.

1950 року Франція та Німеччина виступили з історичною ініціативою - Спільним заявленням Роберта Шумана, яке заклало основи створення Європейського Співтовариства з вугілля та сталі. Цей крок відзначив початок процесу інтеграції, спрямованого на запобігання війнам та зміцнення миру і стабільності в Європі.

З тих пір Європейський Союз виріс, ставши сильним союзом 27 країн, який сприяє економічному розвитку, соціальній справедливості та культурній спільноті. Цей день відзначається заходами, спрямованими на підтримку та сприяння міжнародній співпраці, взаєморозумінню та миру.

День Європи - це час для відзначення досягнень Європейського Союзу та відзначення культурної різноманітності, яка відображається у європейському спадку. Це також час для обговорення викликів, перед якими стоїть Європа, та для зміцнення зобов'язань щодо будівництва сильнішого, більш об'єднаного та стабільного майбутнього для всіх європейців.

Це не лише свято, а й нагадування про те, що ми, як громадяни Європи, маємо спільну відповідальність за майбутнє нашого континенту і за збереження цінностей, на яких він ґрунтується - миру, демократії, свободи та солідарності.

До дня Європи бібліотека для дорослих №13 підготувала пізнавальну вікторину "Україна - шлях до Європи".

Україна - шлях до Європи

Немає коментарів:

Дописати коментар