вівторок, 2 квітня 2024 р.

Для вас, малюки, нові книжечки

Щороку 2 квітня ми відзначаємо Міжнародний день дитячої книги - свято, присвячене важливій ролі літератури у формуванні та розвитку дитячого світу. Цей день стає чудовою нагодою для організації заходів, спрямованих на підтримку читання серед дітей та підтримку книжкової культури серед молодого покоління. Одним із заходів, що організовуються до Міжнародного дня дитячої книги, є презентація книжкових новинок для дітей. Це захід, який дозволяє відкрити перед маленькими читачами широкий світ літератури, познайомити їх із новими цікавими книгами та заохочити до читання.

Під час такої презентації можуть бути представлені різноманітні жанри та види літератури - від казок та пригодницьких романів до науково-популярних видань та поезії. Кожна книга може мати свою унікальну історію та цінне послання для маленьких читачів. Презентація книжкових новинок для дітей - це не лише можливість ознайомитися зі світом книг, але й стимул для розвитку дитячого читацького інтересу, фантазії та творчості. Цей захід допомагає підтримати книжкову культуру серед маленьких читачів та надихнути їх на подальше вивчення та відкриття чудесного світу книги.

Саме тому, наша бібліотека підготува невеличку презентацію дитячих книжкових новинок "Для вас, малюки, нові книжечки".

Залізницею додому - Львів : Видавництво Старого Лева, 2029. - 32 с.

Потяг «Укрзалізниці» мчить золотими полями. Єва з мамою і новими друзями повертається додому з найдовшої своєї мандрівки. У часі повномасштабної війни дівчинці, як і дуже багатьом українським діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі від дому, тікаючи від танків, ракет і бомб.

«Залізницею додому» - чуйна оповідь Марʼяни Савки, проілюстрована

Мартою Кошулінською, про любов до Батьківщини і дому, дружбу та родину і про непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни.

Привидуся :повість / О. С. Давидова ; іл. А. С. Шавлач - Тернопіль : Видавництво Богдан, 2023. — 120 с. : іл.

Українське містечко, в якому мешкає Андрій із бабусею Аллою, окупували російські загарбники. Вони вбивають мирних людей, нещадно мародерять і при цьому запевняють, що прийшли нас «освобождать». Від їхнього свавілля потерпають не лише люди, а и привидка Явдуся, з якою Андрій заприятелював і назвав її Привиду-сею. Вона допомагає хлопчикові знаходити дрова, щоб бабуся могла приготувати на вогнищі їжу.

А відтак Андрій разом із Привидусею навіть умудряються передати ЗСУ таємну інформацію про розташування штабу ворога. Ось лише при цьому Андрій випадково розкриває таємницю того, хто така Явдуся насправді...

Вечірній вітер. — Харків : Юнісофт, 2023. — 64 с.: іл.

Наприкінці осені Мама-Ведмедиця облаштовує Ведмедикові новий барліг. Він уперше зимуватиме сам.
Ведмедикові страшно й самотньо, та він з усіх сил прагне навчитися давати собі раду. І коли йому нарешті вдається налагодити самостійне життя, раптом для Ведмедика й усіх лісових мешканців розпочинається інше, набагато серйозніше випробування. Ліс більше ніколи не стане таким, як був раніше.
«Вечірній вітер» - це доросла книжка для дітей про дім і дружбу, про сміливість боротися за тих, кого любиш. А ще про те, що можна прочитати тільки поміж слів.
Пряничне місто: казки / Г.М. Циферов; пер. з рос. Н. Кирʼян; худож. Б. Трже-мецький. - К.: Махаон-Україна, 2011. - 144 с. : іл. - (Серія «Чарівна країна»).

Чудові ліричні казки Г. Циферова навчають дітей дивитися на світ широко розплющеними очима, бачити дивовижне у звичайному, відрізняти важливе від другорядного, розуміти красу й неповторність світу, який оточує нас.
Лелеченя. Читаночка для малят : вірші, загадки, казки, оповідання, скоромовки : для дошк. та мол. шк.
віку / худож: А. Петренко - К. : Лелека, 2013. - 64 с. : іл.
Добрик і його пригоди : повістинка / Тетяна Винник. - Київ :
ВЦ «Академія», 2019. — 80 с. : іл. — (Серія «Читайлики»).

Він дуже спостережливий і кмітливий Пес. Живе на вулиці і мріє мати імʼя, як усі домашні пси. Не боїться пригод і вміє терпіти. Він - просто Пес, який любить людей і допомагає їм. Тому й назвали його Добриком.

Немає коментарів:

Дописати коментар