середу, 14 лютого 2024 р.

Три книги з фонду про війну

Численні питання народжує досвід війни у багатьох українців. Що буде далі і якою стане наша країна після закінчення війни, чому все це з нами сталося?

Ці книги допоможуть вам краще зрозуміти сьогодення та майбутнє. 

Олена Максименко. Пряма мова. Хроніки захисту. - Харків: Віват, 2023. - 304 с.    

Як кажуть американці, freedom is not free, свобода не безкоштовна. Тож рано чи пізно ворог, який століттями прикидався то «братом», то «визволителем», мав пролити кров українців. А ми — сплатити «рахунок». Відтак ця війна стала однією з фаз становлення України, бо воювати доводиться і з окупантом, і з упередженнями. Вона показала, скільки всього нам ще треба зробити, і що свобода — найвища цінність.
До збірки увійшли історії людей різної статі, віросповідання, національності, різного фаху і віку, але зі спільним знаменником у цінностях і меті. Дехто з них звично продовжує свою боротьбу на фронті, наближаючи одну на всіх перемогу. Декого з них вже немає в живих, але їхні історії, безцінні волокна загального полотна, мають жити вічно.

Валентина Розуменко. Лютий рік незламності. - К.: Креативна агенція "Артіль", 2023.- 400с.

«Лютий рік незламності» — це книга реалістичних, доленосних історій очевидців, які перебували в окупації під час воєнних злочинів широкомасштабної збройної агресії країни-загарбника росії проти України. Оповіді героїв, які пережили жорстоку окупацію, голод, холод, втрату рідних — це свідчення представників нескореного народу про масові звірства знавіснілих рашистів, які обстрілювали і бомбардували наші міста й села, чинили геноцид українському народу. Та попри все, герої книги не втрачають віру в ЗСУ і надію в нашу Перемогу. 
Ця книга максимально наблизить читача до тих реалій, які пережили цивільні, витримавши окупацію, адже душевні муки звичайних людей часто губляться серед історій про військових чи взагалі про війну. Водночас сповнить гордістю за волелюбний український народ, який за лічені години знову самоорганізувався, створивши паралельний волонтерський рух майже у всіх селах і містах України, щоб допомагати нашим захисникам і цивільним, які тікали від жахіть війни.

Міла Іванцова. Мир і війна. - К.: Ваш автограф, 2023. - 312с.

Міла Іванцова, авторка 8 романів та 5 збірок оповідань має титул «Золотий письменник України». ЇЇ прозу читачі називають «терапевтичною».
Авторка не пише «солодких» історій, зазвичай її сюжети – це наше з вами життя, правдиве, як воно є – з радощами й печалями. Але навіть пишучи про важке, Міла Іванцова не депресує читача, а навпаки – ніби підставляє йому плече.
Ця збірка оповідань цілком відповідає кредо авторки, хоча в ній перетасувалися дуже різні історії – і про мирне життя, і про війну. Проте всі вони добрі й людяні. Про нас із вами.



Немає коментарів:

Дописати коментар