вівторок, 6 лютого 2024 р.

Цифрова грамотність

Наша бібліотека для дорослих №13, як і всі бібліотеки Солом’янки, є хабом цифрової освіти. Тим інноваційним простором, який трансформує традиційну бібліотеку у центр навчання та розвитку цифрової грамотності. Цей концепт акцентує на важливості оволодіння навичками використання інформаційних технологій та забезпеченні доступу до цифрового освітнього контенту.

Наші бібліотекарі в цьому контексті є справжніми амбасадорами цифрової грамотності. Вони проходять навчання, оновлюють свої знання щодо сучасних технологій та впроваджують їх у свою роботу. Активно підтримують користувачів у вивченні основ комп'ютерної грамотності, а також у розвитку навичок використання Інтернету, месенджерів та соціальних мереж.

Простір бібліотеки-хабу дозволяє мешканцям громади, користувачам бібліотеки вдосконалювати свої навички в безпечному та сприятливому середовищі. Охочі мають можливість вивчати базові та продвинуті аспекти комп'ютерної грамотності, навчатися використовувати різноманітні програми та інструменти, а також отримувати практичні навички у вирішенні завдань, пов'язаних із сучасними технологіями.

Наш хаб цифрової освіти прагне подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Щоби користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрового лікбезу, швидку, зручну та дохідливу консультаційну допомогу від фахівців-бібліотекарів. А також доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі "Дія. Цифрова освіта", головна мета якої – підвищити доступність нових цифрових рішень, а кожен в Україні щоб міг користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою.

Бібліотека-хаб є центром інформаційної грамотності, де відбуваються навчання та практичні майстер-класи. Тут реалізуються задуми, спрямовані на підвищення рівня цифрової грамотності серед населення. Такий підхід сприяє створенню інклюзивного середовища, де бажаючі можуть отримати необхідні навички для повноцінного використання можливостей сучасного цифрового світу.

Розвиток хабу цифрової освіти – це самовизначення бібліотеки, розуміння її цінностей і завдань, а також державної політики, тому є для нас неабиякою рушійною силою.




Немає коментарів:

Дописати коментар