суботу, 27 січня 2024 р.

Павло Чубинський: мелодія нації та життя

✒️🖋️Павло Чубинський - видатний український композитор, поет, музикознавець та громадський діяч. Його ім'я пов'язане із створенням музики до слова "Ще не вмерла України", яке згодом стало гімном незалежної України. 

"Енциклопедист народного життя" і автор гімну України (1939-1884) Павло Чубинський залишив свій невмирущий слід в історії держави. 🌍Один із способів відзначення його спадщини та творчості - це бібліотечна музична година, яку ми провели сьогодні, присвячена вивченню його музичного доробку та наукової, педагогічної й літературної діяльності. 

Бібліотека, проводячи цей захід, створила атмосферу, наповнену творчим духом музикознавця. Починаючи із слухання його композицій, відомих і менш відомих, учасники поглибили своє розуміння музичного таланту автора. 

🎶Наше музичне свято охопило живе виконання творів Павла Платоновича, які відображають його унікальний погляд на національну ідентичність, з доповненням відеоматеріалами та зображеннями. З гордістю та піднесенням ми виконали гімн України зі славнозвісним текстом Чубинського. 

Такий захід не лише відзначив великого композитора, а й відкрив для слухачів нові грані української музичної спадщини, надихаючи їх досліджувати інші аспекти творчості поета. 🎗️

 Чубинський залишив невимовний внесок у розвиток української музичної культури, а його творчість продовжує надихати покоління музикантів та шанувальників мистецтва в Україні та за її межами.🤲🏻❤️




Немає коментарів:

Дописати коментар