середа, 1 листопада 2023 р.

Заняття клубу пісні "Надія" бібліотеки №13.

Україна - це країна з великим потенціалом та надзвичайно багатим фольклором, з милозвучними піснями, запальними танцями та давньою ліричною поезією. Українські народні пісні зачаровують своєю мелодійністю, ніжністю, наповнюють душу бурхливими емоціями, незалежно від жанру. Навіть не знаючи мови та не розуміючи змісту, серце в грудях відгукується радісним та легким ліричним тремтінням.

Немає жодної події з життя чи побуту, яка б не була описана в чарівних текстах про Україну. Наш народ оспівував все, що бачив, чув, відчував: вишитий рушник-оберіг, сонце, зорі, квіти, мальви. Війни проти ворогів, хвилювання наречених перед весіллям, жнива, кріпацькі поневіряння – кожна життєва подія описана по-своєму, унікально, хоча часто зустрічаються схожі мотиви.

Найбільше цінують народну творчість вимушені переселенці, розкидана по всьому світу діаспора. В далеких краях нащадки мужніх козаків і вродливих козачок плекають, бережуть кожну крихту спогадів про Україну.

"Чорні очка, чорні очка як терен", "Розпустили кучері дівчата", "Порізала пальчик" - ці українські народні пісні пролунали на занятті клубу пісні "Надія" бібліотеки №13. 

В українській народній пісні джерельною водою струменять почуття радості, смутку, любові. Через віки проносить вона свою нев’янучу молодість, бентежить душу, бо вона – вічна, як і душа народу.

Народні пісні – це дивовижний скарб української нації, найбагатший пласт музичної культури нашої країни. Значення пісень важко переоцінити: вони допомагають краще пізнати духовний світ нашого народу, навчають розуміти і любити національне мистецтво, а ще дарують глибоке емоційне піднесення. Українські народні пісні зачаровують своєю мелодійністю, ніжністю, різноманітністю жанрів і сюжетів.    






Немає коментарів:

Дописати коментар