пʼятниця, 22 вересня 2023 р.

На плаву у морі мов.

Європейський день мов - свято, що відзначається 26 вересня. Основна мета - заохочення вивчення мов як у школах, так протягом усього життя людини. 

Існує 24 офіційних європейських мов. Це - англійська, болгарська, голландська, грецька, данська, естонська, іспанська, італійська, ірландська, латвійська, литовська, мальтійська, німецька, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, угорська, фінська, французька, хорватська, чеська, шведська.

З народження ми пізнаємо світ навколо нас за допомогою мови. Вивчаючи мови інших народів, ми розширюємо свою картину світу, адже починаємо дивитися на нього крізь призму іншого світогляду. Щороку цей день ставить за мету вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя. 

Стандартом для сучасної людини вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому це свято закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами. 

Вивчення іноземної мови надає можливість більш глибоко вивчати та досліджувати історію і культуру різних країн та народів. Коли ми вивчаємо мову, разом з нею ми вивчаємо культуру, історію країни, її традиції та звичаї.  

До Європейського дня мов пропонуємо вашій увазі пройти пізнавальну онлайн-гру "На плаву у морі мов".                        


Немає коментарів:

Дописати коментар