четвер, 21 вересня 2023 р.

Усім нам миру та любові!

 

Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня, починаючи з 2002 року, коли на Генеральній Асамблеї ООН була прийнята відповідна резолюція про встановлення дати святкування. Свято миру - заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.

В Україні цей день встановлений Указом Президента в 2002 році. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на території нашої країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

З метою ознайомлення з історією започаткування Міжнародного дня миру, сприяння вихованню почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, сприяння формуванню активної життєвої позиції, бібліотека №13 пропопонує пройти цікаву онлайнвікторину "Усім нам миру та любові!" до Міжнародного дня миру.                            


Немає коментарів:

Дописати коментар