четвер, 29 червня 2023 р.

Заняття клубу "Лада" бібліотеки №13.

На сьогоднішньому занятті жіночого клубу "Лада" бібліотеки №13 ми продовжили займатися вишивкою шовковими стрічками. 

Що для цього необхідно? Тканина повинна бути досить міцною, щоб вишивка не провисала. З іншого боку, голка через цю тканину повинна проходити досить легко. Вважається, що добре підходить для вишивання стрічками габардин – натуральний матеріал з певного сорту вовни – мериносу. Новачкам краще вибрати звичайну канву – бавовняну або лляну. У роботі також використовуються голки, нитки, ножиці, фарби для тканини і шовку на основі акрилу. Знадобляться маркери або інше приладдя для переносу малюнка на тканину чи готові схеми. Для прикраси вишивки можуть використовуватися стрази, намистини, мережива та інші декоративні елементи.

Традиційно для вишивання використовують шовкові або атласні стрічки, шириною від 3 до 12 мм. Вони бувають різних кольорів та відтінків, мають характерний блиск. Такі стрічки цупкі та малорозтяжні. Перед вишиванням рекомендується перевірити стрічки на стійкість кольору – випрати їх або пропрасувати через вологу тканину. Для роботи краще використовувати стрічки не довше 50 см, щоб вони не скручувались та не ускладнювали процес вишивання.

Особливість цієї техніки вишивки в тому, що вона додає малюнку об’ємність. Вивчивши різні види швів, ви без зусиль зможете їх повторити і створити своїми руками незвичайно гарні речі. Окрім цього у вас з’являється можливість додати готовим виробам неповторний індивідуальний вигляд, прикрасивши сукню чи капелюшок або створивши вишиту картину своїми руками.

Ось подивіться, які поробочки вміють створювати наші рукодільниці!     



                     

                     

Немає коментарів:

Дописати коментар