четвер, 1 червня 2023 р.

Чудові рукотвори.

Міжнародний день захисту дітей щорічно в Україні та світі відзначають 1 червня. Він покликаний привернути увагу до захисту прав дитини. Особливо це дуже важливо зараз, коли перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з примусовою депортацією, ескалацією насильства і бойових дій на території областей нашої держави.    

Цього року День захисту дітей особливо болісний. Навала московитів принесла горе та знущання не тільки дорослим, а й дітям. Сумна статистика, яка подається щодня, жахлива. А такі варварські дії у сучасному цивілізованому світі - не допустимі. 

Жорстока реальність довкола залишає у маленьких хлопчиків та дівчаток глибокі травми на все життя. Війна перевернула долю мільйонів дітей нищівним чином, ознаменувавши зловісну віху, жахливі наслідки якої можуть відчувати щонайменше кілька наступних поколінь. 

Кожна дитина має повне право жити захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього, зростати в любові здоровою і щасливою під мирним небом рідної країни.

Держава повинна дати можливість кожній дитині проявити свою індивідуальність, гідність, рівність, впевненість у своїх можливостях. А ми в свою чергу маємо виховувати у дітей почуття гордості та любові до рідної країни, правову свідомість, повагу до таких цінностей, як свобода, рівність, справедливість.

У Міжнародний день захисту дітей бібліотека №13 провела онлайнмайстер-клас з паперопластики "Чудові рукотвори" для малечі з виготовлення аплікації-оберегу. Це - обриси матері та дитини на тлі червоного серця у орнаменті квітів патріотичних жовто-блакитних кольорів. Створення з паперу унікального виробу розвиває дрібну моторику, фантазію дитини, заспокоює та вселяє оберегову силу та значимість панно. А іще впевненість у наших Збройних силах України.   



Немає коментарів:

Дописати коментар