суботу, 24 червня 2023 р.

Книжковий Арсенал 2023.

От коли б не розізлила🤬 відсутність "Лебединого озера"🦢🦢🦢🦢 на каналах телебачення, можливо цей допис почався інакше. Але. Ми всі свідомі. Знаємо з ким маємо справу. Тому у нас все добре.👍

Поясню. Нещодавно в коментарях нам закинули: "Ви, Солом’янці, могли би бути скромнішими". Так хотілося відповісти: "Заздрість🥶 - не краще почуття". (Але ми виховано-стримані.) А ви прийдіть до нас. Пориньте в наш колективно-охочий синевир🌊 завзятості💪 та бажання, прагнення і стремління. Це - наше життя☘️. Наш, даруйте, діагноз. Керівник у нас авангардно-креативний такий🐝. І ми - навколо нього🐜.

І отоді вже вам будуть сипатись коментарі про ту "скромність".

Я, згадуючи передісторію відвідування  Мистецького арсеналу нашою красунею-колегою з бібліотеки ім. О. Довженка Юлечкою з донею про мрію-казку бібліотеку у метро, їхала з шаленого книжкового свята✨ у міському транспорті на роботу, адже наша 13-та у суботу працює для любих користувачів, і мене у прямому сенсі розпирало чим швидше повідати тим, у кого не було можливості там побувати, про цю неймовірну атмосферу🎊, про шквал емоцій, про настрій "КНИГА"📚, про шалене почуття причетності до залюбленості у свою справу, про можливість доторкнутися до нових, які ароматять свіженькою поліграфічною фарбою🎨, видань, а у них - вир мрій, неабияка праця і втілення думок авторів, про легкість спілкування з видавцями, працівниками книгарень і, взагалі, про все-все-все.

⏱️Цілих два роки чекали цієї події, цього свіжого ковтка повітря. Гул і гам, ніби у вулику🐝. Масовість. Дорослі з дітками👨‍👩‍👧‍👧. Море поціновувачів книжки у поважному віці🤶. Всі читають📔📕📗. Українською🇺🇦. Наших українських письменників. І не тільки. Але українською. Це не може не тішити. У наш час війни💣🚀. Цей нескінченний плин відвідувачів виставки не може залишити нас байдужими. Це привертає увагу і щасливить.🤗

📣Книгарні. Їх різнобарв'я і неабияка колекція вибору.

🌞Вас привітно зустріне найстаріша книгарня Києва

"Сяйво книги", незалежна Книгарня Сенс, справжня інді-книгарня Книжковий Лев, Музейна крамниця Довженко - Центру та гостинна Книгарня - кав' ярня "ZAKAPELOK".

👍Упізнаваність літератури, яку маємо на полицях своєї бібліотеки.📙📘📗 З. Мензатюк, С. Талан, М. Кідрук, С. Жадан, Ю. Андрухович, О. Забужко, Ю. Винничук, Л.Подерев'янський, Л.Дереш та інші.

🌈Різноманітність представленого за широким  напрямком асортименту: найкращий книжковий дизайн, художня література, нонфікшн, книжки для підлітків, комікси і графічна проза, книжки про російсько-українську війну та ін.

А іще приваблюють видання нового молодого☘️ покоління авторів таких як В. Валлє, Н. Романовська, Д. Носенко, О. Пінчук, І. Гутен, В. Запека, О. Вовк, М. Артеменко, О. Михед, А. ROSS, Ю. Сливка, Н. Грущинська, С. Ославська... 

Коли поринаєш у цей захопливий світ книги, немов у азарну гру♥️♦️, затягне, віддаси останнє аби лише мати у своїй бібліотеці ВСЕ.

🤗І придбали, і отримали, що дуже приємно, подарунки від люб'язних книжкових крамниць. Маємо блокноти, закладинки до книжок та наліпки (відомі місця та символи нашої столиці). Буде що презентувати нашим найменшим користувачам. 🎁

😊💗Тому, любі поціновувачі! Щиро запрошуємо, маєте завтра іще один, останній, день для відвідин🕘, купуйте. А що не встигнете - ласкаво просимо🤗 до Бібліотек Солом'янки. Кожна з них придбала для вас найцікавіше та найсучасніше. 

🎙️Неабияк заманюють атмосферні традиційні локації висвітлення актуальних подій книжково-сьогоденного життя.

🎤Це - дискусія "Women's voices, Розповідь-сповідь звільнених бранок про російський полон"  про досвід цивільних жінок, які були в неволі. (Аудиторія плескала стоячи).

 🎤Це - і про добірку текстів та про цензуру українських книжок, на прикладі неповторної особистості С. Кирилюк та митця модерністського покоління початку ХХ століття Ю. Яновського (за чиє цікаве відтворення тексту " Майстер корабля" і ще серії видань взялася фахівець української літератури, куратор «Vivat класика» літературознавиця Ярина Цимбал).

🎤Це - і про війну та взаємодію влади і суспільства. Та багато іншого. Але що напрочуд сподобалось - виклад теми з сурдопереводом! Все передбачили організатори.

📕Нам пощастило придбати й екземпляр "Мандрівка в минуле рідного Києва" з автографом🖋️ автора В. Гунішева, з яким неодмінно згодом організуємо презентації інших його творів у бібліотеці для наших читачів.

🙏А іще, на завершення, маємо неабияке задоволення від можливості залишити на пам'ять мить зустрічі з  українським православним церковним діячем, архієреєм, Патріархом Української православної церкви Київського патріархату у 1995–2018 роках, Патріархом Київський і всієї Руси-України,  почесним патріархом Православної церкви України, Героєм України Святійшим Філаретом. Це добрий знак. І державного культурного розвитку, і процвітання українського книговидання, і популяризації української книги та читання, необхідності бібліотечної справи.📚

А також благословення на Перемогу! Таку читаючу націю не можливо збороти.

💙💛Слава Україні! Героям Слава! За можливість ввімкнути святковий настрій КНИГА.📚

                     
















Немає коментарів:

Дописати коментар